• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kocaeli’de Sokak Hayvanları Aç Kalmıyor

Kocaeli’de Sokak Hayvanları Aç Kalmıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına kuru mama dağıttı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına kuru mama dağıttı.

Kocaeli genelinde devam eden soğuk hava şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişti. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Veteriner Şube Müdürlüğü ekipler, kentin çeşitli noktalarında bulunan Yem-Pati istasyonlarına kuru mama ve su koyarak, sokak hayvanlarının doğal ortamlarında beslenmelerine yardımcı oldu. Kent genelinde 400 kilo kedi ve köpek maması dağıtıldı.

İlk kez 2011 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yem-Pati projesi kapsamında, ilçe belediyeleri sınırlarında ağırlık ve ışık sensörlü otomatik kuru mama ve su makineleriyle sokak hayvanlarının aç kalması engelleniyor. Yerleştirilen Yem-Patiler ile sokak hayvanlarının taze mama ve temiz su ile buluşması sağlanıyor. Yem-Patilerin yanı sıra kuru mama dağıtılan bölgeler arasında Umuttepe, Plaj Yolu, Outlet Center arkası, Eski İstanbul yolu ve Kartepe yolu da bulunuyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Muhammed Feyzi Karabıyık, "Belediye olarak bu tür hava şartlarında ve kar yağışlarında anında müdahale ediyoruz. Kent geneline koyduğumuz Yem-Patileri boş bırakmıyoruz. Hayvan yemek ve su ihtiyacını buradan karşılıyor. Kışın yemek kadar su da çok önemli. Sular donduğu için dışarıda su bulamıyorlar. Bu yüzden su dolu kaplar koymak gerekiyor. Sığınaklara gece birkaç tane kaynamış suyla doldurulmuş şişe bırakılırsa çok faydalı olur. Biz kent genelinde gereken tüm çalışmaları eksiksiz yerine getiriyoruz" dedi.

Acıkan hayvanlar yem dağıtan Büyükşehir görevlilerini heyecanla karşıladı. Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen hayvanların yemlerini dağıttılar. Ketenciler Göleti ve Umuttepe Kampüsü çevresinde yaşayan hayvanlara yem verildi. Umuttepe Kampsü'ndeki yem dağıtımında ekiplere KOÜ Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü üyeleri de katıldı. Kulüp üyesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Aygül Özkan zor koşullarda kalan hayvanları beslemek için Büyükşehir ekiplerine destek olmaya geldiklerini söyledi. Özkan, "Onların bize ihtiyacı var ve biz onun için buradayız" dedi.

Kocaeli’de Sokak Hayvanları Aç Kalmıyor

Kocaeli’de Sokak Hayvanları Aç Kalmıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim