• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kocaeli’de öğrencilere 8 senede 219 bin tablet

Kocaeli’de öğrencilere 8 senede 219 bin tablet
Kocaeli'de düzenlenen törenler 6. sınıf öğrencilerine 29 bin 472 yeni nesil tablet bilgisayar hediye edildi.

Kocaeli'de düzenlenen törenler 6. sınıf öğrencilerine 29 bin 472 yeni nesil tablet bilgisayar hediye edildi. Yapılan dağıtımla birlikte son 8 yılda 219 bin tablet öğrencilere dağıtılmış oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6. sınıf öğrencilerine yönelik bu sene sekizincisini sürdürdüğü yeni nesil tabletlerin dağıtımı Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde törenle gerçekleşti. 29 bin 472 tablet bilgisayarın öğrencilerle buluştuğu tören ile Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 219 bin 233 adet tableti çocukların eğitimine sunmuş oldu.

Tablet dağıtım törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan Microsoft yöneticileri, il, ilçe protokolü, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Öğrencilerin yeni nesil tabletlerle kavuştuğu tören öncesinde yetenek sizsiniz programı ile tanınan illüzyonist Burak ve Kıvanç öğrencilere gösterilerini sundu. Bol bol alkış alan heyecanlı gösteriden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli'de her öğrencinin bir bilgisayarı olsun, çağın ihtiyaçlarına göre yetişsin diye "bismillah" dediklerini ifade ederek, "Hamdolsun, 8 yıl önce başladığımız bu muazzam işte,190 bin hayali gerçekleştirdik. 8 yıldır Kocaeli'deki bütün 6'ncı sınıf öğrencilerimizi bilgisayar sahibi yapıyoruz. 29 bin tablet bilgisayarı daha çocuklarımıza armağan ediyoruz. Bunların içine yüklediğimiz eğitim programlarını öğretmenleriniz ile birlikte uygulayın. Öğrenin, çalışın" dedi.

2002 yılından beri adım adım yeni bir zihniyet ile Türkiye'yi geleceğe hazırladıklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "2023 ve 2071 hedeflerine doğru dolu dizgin yol alıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükumetimiz ve devletimiz, mazideki o muhteşem medeniyetimizi yeniden ihya edebilmek için var güçleriyle çalışıyorlar. İşte bugün burada yavrularımıza verdiğimiz bu bilgisayarlar da bu büyük kalkınma hamlesinin önemli bir parçasıdır. Türkiye'nin sanayi üssü olan Kocaeli'mizin, geleceğin bilişim üssü olabilmesi için gerekli olan yetişmiş insan gücünün kaynağı bu kentte yetiştirilmektedir. Türkiye'nin bilişim merkezi olacak olan, Gebze Bilişim Vadisi projesi, kentimizdeki binlerce fabrika ve dev tesisin Ar-Ge merkezleri gibi kurum ve kuruluşlar için gerekli olan insan ve zeka bu sayede yetişiyor" diye konuştu.

Tam 29 bin 472 adet bilgisayarı çocuklarımıza hediye ettiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, Biz yüzümüzü dünyaya döndük, çünkü çağın teknolojisini kullanamazsak hayatı yakalayamayız. Doğrusu şu ki her çağın, her dönemin kendine mahsus ihtiyaçları vardır. Tarım devriminde saban, sanayi devriminde buhar neyse, bugün yaşadığımız bilgi çağında da bilgisayar odur. Yeni kurulan dünyada söz sahibi olmanın yolu bilgisayardan geçiyor. Kendi milli yazılımlarımızı üretmekten, bunları dünya pazarlarına sunmaktan geçiyor. Bugüne kadar 190 bin bilgisayar dağıttık. Çok ciddi bir rakam. Türkiye'deki pek çok ilin nüfusundan daha fazla. Biz bu projeye harcanan parayı ülkemizin geleceğine yatırıyoruz.

Geleceğin güvencesinin çocuklar olduğunu dile getiren Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise" Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyorum. Sizlerin heyecanı, sevinci, coşkusu her şeyin ötesinde. Bu değerli hediyeyi sizler de büyük mutlulukla karşılıyorsunuz. Sizler ülkemizin teminatısınız. İnşallah bilgi çağının ve teknolojisinin hazırlayıcısı, oluşturanı olacaksınız. Dünyanın en büyük ilk on ülkesi arasına girmemiz, sizlerin geleceğe hazırlanmanız sayesinde olacaktır. Bu doğrultuda bizler de dijital çağın ilkokuldan başlatacak bir seferberlik başlatacağız" sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından tablet bilgisayarların 6. sınıf öğrencilerine dağıtımları gerçekleştirildi. Dağıtılan tablet bilgisayarlar, öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek özellikler bulunduruyor. Türkçeleştirilmiş F klavye düzenine sahip tabletler tak çıkar klavyesi sayesinde kolay yazmaya imkan sağlıyor. Bilgisayarın çalınmasını ve üçüncü şahıslara verilmesini engellemek amacıyla cihazlarda uzaktan kilitlenme özelliği bulunuyor. Bu özellik bilgisayar formatlansa bile sistemden kaldırılamıyor. Tabletlerde kelime işlem, hesap tablosu ve sunum uygulamalarını içeren tablet işletim sistemi için özelleştirilmiş ofis uygulaması yüklü halde bulunuyor.

Tabletler, sözlük programı kurulu halde teslim ediliyor. Sözlük programı içeriğinde "İngilizce-Türkçe" ve "Türkçe-İngilizce" özelliği yer alıyor. Üründe Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onay verdiği Türkçe Sözlük programı bulunuyor.

Öte yandan dağıtılacak tabletlerin içerisinde bir kodlama programı olacak. Bu program ile öğrenciler proje geliştirerek Tablet Dağıtım Töreni'nde tanıtımı yapılacak olan ortaokul 5-6-7-8. Sınıflar için "Kocaeli Kodluyor" ödüllü bilişim yarışmasına katılabilecek. Ardından yarışma ön başvuruları alınacak. Katılacak takımlar belirlendikten sonra eğiticilerin eğitimi verilecek. Daha sonra öğrencilere eğitim verilecek ve proje oluşturmaları istenecek. Ekim-kasım ayı içerisinde değerlendirmeler yapılacak ve finale kalanlar Kocaeli Bilişim Fuarı'na davet edilecek. Yarışma takvimi daha sonra açıklanacak.

Kocaeli’de öğrencilere 8 senede 219 bin tablet

Kocaeli’de öğrencilere 8 senede 219 bin tablet

Kocaeli’de öğrencilere 8 senede 219 bin tablet

Kocaeli’de öğrencilere 8 senede 219 bin tablet

Kocaeli’de öğrencilere 8 senede 219 bin tablet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim