• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Kocaeli’de kadın sağlığı için büyük proje

Kocaeli’de kadın sağlığı için büyük proje
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Sayın Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan "Kadın...

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Sayın Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kocaeli'deki 15-69 yaş arası toplam 652 bin 982 kadına, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum ve anne sütü, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi gibi birçok zararları konularda eğitim verilerek farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Hülya Aksoy, Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Edok Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran ve eşi, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt ve eşi, Kocaeli Üniversitesi Rektörünün eşi, Vali Yardımcıları Dursun Balaban ve eşi, Beyazıt Tanç, Ekrem Erdoğan, Ahmet Büyükçelik, İlçe Kaymakamları ile eşleri, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve eşi, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İlçe belediye Başkan ve eşleri, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş ile ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantı, Dr. İnci Sobi'nin "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" hakkında bir sunumu ile devam etti.

Hülya Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada, "Muğla'da görev yaptığımız 2002 yılından buyana Kadın Sağlığı projesini gittiğimiz bütün illerde uyguladık ve çok olumlu sonuçlar elde ederek, çok fazla kadına ulaştık. Projenin amacı; kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirmek, bilgilendirmek, farkındalık oluşturmak. Eğer bir kadına dahi dokunabiliyorsak ne mutlu bize. Projenin amacına ulaştığını düşünüyorum. Bundan önceki toplantılarda olduğu gibi bundan sonraki süreçte yapacağımız toplantılarda kadınlarla birlikte olmak beni mutlu edecektir. Çok onur duyduğum bir proje içinde yer alıyorum. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Umarım Kocaeli'de de hedeflerimize ulaşabiliriz" dedi.

Hülya Aksoy'da sonra sözü devralan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmada, "Kocaeli nüfusunun yaklaşık %50'si kadınlardan oluşuyor. 15-69 yaş grubundaki 650 bini aşan kadınımıza ulaşmayı hedefledik. Kadınlarımızın daha duyarlı olmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunlar karşısında bilinçlendirmeyi hedefledik. Özellikle Türkiye geneli baktığımızda kadınların karşı karşıya kaldığı kanser türlerinden en önemli kanser türü meme kanseridir. Erkeklerin ise akciğer kanseridir. Meme kanserinde de kendi kendini muayene edebilme ve belirli bir bilinç düzeyine ulaşabilme erken teşhis de çok önemli bir katkı sunuyor. Toplumsal duyarlılığın son yıllarda daha üst noktalara ulaştığı, kadına yönelik şiddet konusunu da bu proje kapsamı içerisinde kadınlarımızla paylaşıyoruz. Şiddetin türlerinin neler olduğu ve şiddete maruz kaldıklarında nerelere başvurmaları gerektiği konusunda ayrıca bilgilendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dr. İnci Sobi, salonda bulanan kadınlara kanserle ilgili eğitim sunumu ve video gösterimi yaparak, sorulan soruları cevaplandırdı

Kocaeli’de kadın sağlığı için büyük proje

Kocaeli’de kadın sağlığı için büyük proje

Kocaeli’de kadın sağlığı için büyük proje

Kocaeli’de kadın sağlığı için büyük proje

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim