• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Kocaeli’de Bir Kültür Evi Daha Açıldı

Kocaeli’de Bir Kültür Evi Daha Açıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi'nin açılışına katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi'nin açılışına katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi törenle hizmete girdi. Seka Park Kültür alanında yapılan açılışa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, öğretim üyeleri ve görevliler ile öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Üniversitemize tahsis ettiğimiz bu kültür evimiz, inanıyorum ki kentimizin kültür hayatına enerji katacaktır. Kültür Evimiz Üniversite camiamıza hayırlı olsun. Kültür, damarda ki kan kadar, milletin varlığı, geleceği ve aydınlığı için gerekli bir durumdur. Kültürü her yerde yoğuracağız ancak burası kültür çalışmalarının buluşma noktası olacak. Kültür hizmetleri buradan dalga dalga şehrin her yerine yayılacak. Bu anlamda Üniversitemize büyük görev düşüyor. Üniversitemiz, Kocaeli için büyük bir enerji kaynağıdır. Bu kenti aydınlatmak için her türlü enerji var. Bundan güçlü bir şekilde istifade edeceğiz" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Kültür Evinin öncelikle üniversitemiz, sonra ilimiz ve ülkemiz kültür hayatına kazanımlar getirmesini diliyorum. Bizler bir büyük geçmişin, medeniyetin ve kültürün temsilcileriyiz. Bizlerin kültür anlamında geçmişimiz ve bugün arasında, geleceğe taşınma noktasında hem yapması, hem bilmesi, hem de gayret göstermesi gereken çok özel alanlar ve çabalar var. Kültür; maddi değerler ve temeller noktasında gelişim perspektifinde ne yazık ki istediğimiz boyutta ve önemde değildir. Bu gibi açılışları, en az maddi yapılar, kazanımlar ve hizmet noktasındaki buluşmalar kadar yapmalıyız. Çünkü kültür; bu gibi gelişmelerin tamamlayıcı formu ve tamamlayıcı başlığıdır. Bir toplumu toplum yapan kültürüdür" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle Kocaeli Üniversitesi Kültür Evinin açılış kurdelesini kesildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim