• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kocaeli’de AB Projesiyle Fiber Optik Teknikerleri Yetişecek

Kocaeli’de AB Projesiyle Fiber Optik Teknikerleri Yetişecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Kocaeli Sanayii Odası işbirliğiyle "Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi"...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Kocaeli Sanayii Odası işbirliğiyle "Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi" projesi hayata geçiriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı arasında "Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi" projesi ile Fiber optik teknikerlerinin yetiştirilmesi projesi kapsamında toplantı yapıldı. Projenin tanıtım toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Feyzullah Okumuş, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü İbrahim Demircan, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Egemen Mert ve İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Uzmanı Eğitim Merkezi projesi tanıtım toplantısında konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Feyzullah Okumuş, böyle bir projede sorumluluk sahibi olmaktan mutlu olduğunu belirterek, bilim ve teknolojinin gerisinde kalan hiçbir ülkenin ayakta kalmayı başaramayacağını belirtti. 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda bu hedeflere ulaşmak için bilim ve teknolojiye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sunduklarını söyleyen Okumuş, "Proje kapsamında katılımcılara iş garantisi vermiyoruz ama katılımcı arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı arasında "Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi" projesi ile Fiber optik teknikerlerinin yetiştirilmesi projesi kapsamında, İzmit Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde kurulacak olan "Fiber ve Ağ Teknolojileri" Eğitim Merkezinde, 12 aylık proje sürecinde ücretsiz mesleki eğitimler sunulacak; ayrıca kurs sonrası staj eğitimi görecek öğrenciler mesleki rehberlik hizmetinden de yararlanacak. Projeye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi dışında, Kocaeli Sanayii Odası ve YERELSEN de destek sunuyor.

Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi" hibe programı kapsamında Avrupa Birliğinden 262 bin 607 Euro hibe alınacak projede için; Avrupa Birliği İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı, Genç İstihdamının Desteklenmesi programı tarafından 262 bin 607 Euro fon hibe tahsis edildi. 100 lise, 100 üniversite öğrencisi 12 aylık proje sürecinde mesleki eğitimlerden faydalanacak katılımcılar için, İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde Fiber ve Ağ Eğitim Merkezi kurulacak, 2-8 hafta sürecek staj eğitiminin ardından staj ve mesleki rehberlik faaliyetlerinin yanı sıra yaygınlaştırma faaliyetleri yapılacak.

Proje kapsamında 4 Teknik Öğretmen Fiber Teknolojileri Eğitmenliği ve 4 Mühendis Ağ Uzmanlığı Eğitimleri alacak. Ülkemizde ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına "Ağ ve Fiber Teknolojileri" geliştirilmesi çalışmalarına da katkı sunulacak.

Kocaeli’de AB Projesiyle Fiber Optik Teknikerleri Yetişecek

Kocaeli’de AB Projesiyle Fiber Optik Teknikerleri Yetişecek

Kocaeli’de AB Projesiyle Fiber Optik Teknikerleri Yetişecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim