• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kocaeli Üniversitesi'ndeki akademisyenler serbest bırakıldı

Kocaeli Üniversitesi'ndeki akademisyenler serbest bırakıldı
"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza attığı için gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Kocaeli Üniversitesi'nde görevli...

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza attığı için gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Kocaeli Üniversitesi'nde görevli 19 akademisyen serbest bırakıldı. Akademisyenler, çıkışta büyük sevinç yaşadı. Akademisyenler adına ortak açıklamayı, kendisi de gözaltına alınan isimler arasında bulunan Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu yaptı.

"Korkuyla bizleri susturmak mümkün değil" diyen Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, "Bizler devletimizden barış içerisinde yaşama hakkını, bu toplumsal hakkı talep ettik. Talep etmeye de devam edeceğiz. Ta ki bu sağlanana kadar. Biz imzalarımızın, sözümüzün arkasındayız." dedi.

Hamzaoğlu, gözaltına alınan isimlerin hırsızlık, yolsuzluk yapmadığını belirterek, şöyle devam etti: "Bizler Kocaeli Üniversitesi'nde büyük bir bölümü eğitim, bir kısmı sağlık alanında görev yapıyoruz. Binlerce öğrenci yetiştirdik. Bu ülkeye pek çok meslek grubundan insan kazandırmış öğretim elemanlarıyız. Hastalarımızın tedavisiyle, sağlığının korunmasıyla ilgili olduk bu zamana kadar. Doğal olarak da bu yurtta, bu ülkede insanlar nasıl yaşıyor, hepimizin bu özelliği üzerinden sorumluluğudur. Hiçbirimizin kaçak hasta bakıyor diye bugüne kadar bir soruşturması çıkmamıştır. Bu grup içerisinde hiçbirimizin herhangi bir hırsızlığa, yolsuzluğa adı karışmamıştır. Hakkında bu anlamda bir söz duyamazsınız. Bizler bu özelliklerimizle varız. O bakımdan korkuyla bizleri susturmak mümkün değildir. Bizler devletimizden barış içerisinde yaşama hakkını, bu toplumsal hakkı talep ettik. Talep etmeye de devam edeceğiz. Ta ki bu sağlanana kadar. Biz imzalarımızın, sözümüzün arkasındayız."

Hamzaoğlu, derdest edilmenin kendilerini korkutmayacağına vurgu yaparak şunları ekledi: "Bizler içeride bağımsız yargının başsavcısının kararıyla gözaltına alınarak, mevcutlu olarak ifadeye getirildik. Vicdanlara, akıllara soruyoruz. Ne için, neden? Sabahın köründe evlerimizden derdest edilmek bizi korkutmaz. Anne karnında bebekler ölürken, kadınlar çocuklar aç kalırken, öldürülürken bizleri evlerden derdest etmek korkutmaz. Ta ki onlar bitene kadar biz bu yolda yürümeye, sözümüzü söylemeye ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz."

Kocaeli Üniversitesi'ndeki akademisyenler serbest bırakıldı

Kocaeli Üniversitesi'ndeki akademisyenler serbest bırakıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim