• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kocaeli Tarihi Sempozyumu Tarih Akademisi’ne Dönüştü

Kocaeli Tarihi Sempozyumu Tarih Akademisi’ne Dönüştü
Kocaeli Tarihi Sempozyumu, üniversitelerin tarih bölümlerinde okuyan öğrenciler için tarih akademisine dönüştü.

Kocaeli Tarihi Sempozyumu, üniversitelerin tarih bölümlerinde okuyan öğrenciler için tarih akademisine dönüştü.

Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-III'na özellikle Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi ile çevre üniversitelerden gelen öğrenciler, kendi konularıyla ilgili ders notları aldı. Tarih bölümlerinde okuyan öğrenciler için, 3 gün boyunca 42 oturumda sunulan 210 tebliğ ile tam bir tarih akademisi olanağı sunan sempozyum, kentin tarihine ışık tutmasının yanı sıra üniversite öğrencileri için önemli bir tarih kaynağı oluşturdu.

Türkiye'nin en büyük yerel tarih sempozyumu olan Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nda Türkiye ve dünyanın saygın üniversitelerinden 250 akademisyen 3 gün süreyle 210 tebliğ yayınlıyor. Sempozyum boyunca 6 ayrı salonda 42 oturum düzenleniyor.

Aralarında Çin, Bulgaristan, Arnavutluk, Hollanda, Ukrayna, Cezayir, Kırgızistan, Yunanistan gibi ülkelerin de yer aldığı 19 ülkeden yabancı akademisyenler de sempozyumda yer alacak. 80 üniversiteden 67 profesör, 43 doçent, öğretim üyesi ve araştırmacıların yer aldığı 250 akademisyen, 3 gün boyunca Kocaeli tarihi hakkında verdikleri bilgilerde katılımcıların da tarih bilgilerinin gelişmesini sağlıyor.

2-4 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenen "Uluslararası Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-I" ve 3-5 Nisan 2015 tarihinde düzenlenen "Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II" büyük ilgi ve beğeni gördü. Bu yıl 25-27 Mart tarihlerinde düzenlenen Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu, Kocaeli'nin en eski çağlardan günümüze kadar tarihi ve fiziki coğrafyası, arkeolojisi, eskiçağ, ortaçağ, yeniçağ, yakınçağ ve Cumhuriyet dönemlerindeki durumu ve gelişimi, toplumsal ve ekonomik yapısı, eğitim ve basın, bilimsel normlar çerçevesinde ve bilimsel tebliğler halinde ortaya konuluyor.

Geride bıraktığımız her iki sempozyumun ardından yapılan çalışmalar ve tebliğlerden hazırladığımız sempozyum kitapları, Kocaeli tarihi açısından çok önemli bir külliyatın oluşmasına yol açmıştı. Bu yıl düzenlenecek Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'ndaki tebliğ ve çalışmalar da kitaplaşarak külliyattaki yerini alacak.

Kocaeli Tarihi Sempozyumu Tarih Akademisi’ne Dönüştü

Kocaeli Tarihi Sempozyumu Tarih Akademisi’ne Dönüştü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim