• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kocaeli, Marmara Denizi Sempozyumu’nda Tecrübelerini Aktardı

Kocaeli, Marmara Denizi Sempozyumu’nda Tecrübelerini Aktardı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İstanbul da düzenlenen "Marmara Denizi Sempozyumu" katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İstanbul da düzenlenen "Marmara Denizi Sempozyumu" katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği'nin ikinci kez düzenlediği "Marmara Denizi Sempozyumu'na" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'de katıldı. İzmit Körfezi'nde yapılan çalışmalarla Türkiye'ye örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu deneyimlerini sempozyumda diğer belediyelere aktardı. Sempozyum Marmara Belediyeler Birliği'ne üye belediyelerin yanı sıra Bakanlıkların, Üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile İstanbul Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. 22-23 Aralık tarihlerinde düzenlenen sempozyumda Marmara Denizi'nde balıkçılıktan tanker taşımacılığına, kıyı koruma uygulamalarından atık su yönetimine kadar çok geniş bir yelpaze çerçevesinde konular ele alındı.

50 UZMAN KATILDI

Sempozyum boyunca, 50 uzman konuşmacı tarafından toplam 9 ayrı başlık altında Deniz Ekosistemi ve Balıkçılık, Yetiştirme ve Avlanma, Pazarlama ve Tüketim, Medya Gözünde Marmara, Büyükşehirler ve Marmara Denizi, Marmara Denizi'nin Mevcut Durumu, Marmara Havzası ve Atıksu Yönetimi, Marmara Denizi'nde Riskler ve Fırsatlar, Marmara Denizi Kıyı Koruma ve Uygulama konuları hakkında sunumlar gerçekleştirilerek Marmara Denizi'nde kirliliğe neden olan unsurlar ve kirliliğin ortadan kaldırılması için alınması gereken önlemler tartışıldı.

MODEL TEŞKİL EDEN ÇALIŞMALAR

Sempozyumda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına, "İzmit Körfezinin Balıklandırılması" konulu sunum ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman yer aldı. "Marmara Denizi Kıyı Koruma Uygulamaları; İzmit Körfez'i Örneği" konulu sunum Çevre Koruma Şube Müdürü Mesut Önem tarafından gerçekleştirildi. Sunumda, özellikle 2004 yılından sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve İzmit Körfezinin su kalitesi, canlı hayatı ve rekreatif kullanılabilirliği bakımından örnek olarak hem Marmara Denizi hem de diğer denizlere kıyısı bulunan büyükşehir ve belediyelere model teşkil eden çalışmalarımızdan katılımcılara bilgiler verildi.

DENETİMİN ÖNEMİ ANLATILDI

Çevre çalışmaların temelini oluşturan kontrol ve denetim, havadan kontrolün önemi, deniz yüzeyi temizleme, kirlilik önleme ve önlem aldırma, gemi atıklarının toplanması, taşınması ve bertarafı, su kalitesinin bilimsel olarak izlenmesi, deniz çevresinde acil durumlara hazırlıklı olma ve sahil düzenleme ile yüzme alanı oluşturma çalışmalarının tüm Marmara'yı içine alacak şekilde genişletilmesinin önemine değinildi. Sempozyumda, çevre konusunda kazanılan bilgi ve deneyimin ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile paylaşılabileceği vurgusu yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim