• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney:

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney:
Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli'deki sağlık yatırımları hakkında bilgi vererek şehir merkezinde yapımı...

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli'deki sağlık yatırımları hakkında bilgi vererek şehir merkezinde yapımı süren Devlet Hastanesi'nin tamamlandığında süit odalarıyla vatandaşa hizmet vereceğini söyledi.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli'deki sağlık yatırımlar, yapılan yeni devlet hastanesi ve domuz gribiyle alakalı açıklamalarda bulundu. Kocaeli'nin bölgede sağlık merkezi olduğunu belirten Op. Dr. Ergüney, "Şu anda zaten sağlık bakanlığımızın Türkiye çapında yapmış olduğu çalışmalarla, Türkiye 25 tane sağlık bölgesine ayrıldı. Kocaeli'de bu 25 bölgeden bir tanesidir. Önümüzdeki yıllarda, Yalova, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak illerinin merkezinde Kocaeli yer alacak. Dolayısıyla Kocaeli'de yapılacak, sağlık entegre merkezi ve buna benzer büyük sağlık yatırımları, sağlık turizmi için Kocaeli merkez olacak. İnşallah bu ve buna benzer projeler devam edecek" dedi.

KENT MERKEZİNDE SÜİT ODALI DEVLET HASTANESİ

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yılsonunda açılacağını söyleyen Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney, "Kocaeli Devlet hastanesi ilimizin en eski hastanesi, daha önce 1910 yıllarda Topçular mahallesinde kurulmuş olan ve daha sonra bulunduğu Cedit mahallesine taşınmış. 105 yıllık mazisi olan ve ilin de simgesi olan bir hastanedir. Gerçekten kurumsal yapısıyla, vermiş olduğu hizmet kalitesiyle kendini kanıtlamış bir hastaneydi. Ama yılların getirmiş olduğu eskimeden dolayı, fiziki şartları son derece kötüleşmişti. Devletimiz güzel bir yatırım yapıyor şu anda. Yeni binamız hızla devam ediyor. İnşallah yıl sonuna kadar yeni binamız hizmete geçecek. Hizmete geçtiği zaman 50'ye yakın yoğun bakım ünitesi olacak. 12 tane ameliyathanesi olacak. Kentin merkezinde son derece ferah alanları olan, süit odaları olan gayet modern ve güçlü bir hastane olarak hizmet vereceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

DOMUZ GRİBİNE KARŞI TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Son olarak Kocaeli'de olası domuz gribiyle ilgili konuşan Op. Dr. Şenol Ergüney, "Domuz gribiyle alakalı Sağlık Bakanlığımız gerekli açıklamayı merkezden yapıyor. İllerle alakalı veriler de paylaşıyor. Biz burada verilerle ilgili bilgiler paylaşmıyoruz. Ama şunu söyleyebiliriz, mevsimsel grip dışında herhangi salgın gibi bir şey söz konusu değil. Normal mevsimin gerektirmiş olduğu ölçüde grip vakaları vardır. Bunlarla ilgili gerekli tedaviler ayaktan, gerekiyorsa yatarak yapılıyor. Yani şu anda domuz gribiyle ilgili bir durum söz konusu değil. Bu konularla ilgili hastanelerimizde gerekli algoritmalar var. Olağanüstü bir durum olduğunda neler yapılacağı ile ilgili bilgiler veriliyor. Şu anda sıkıntılı bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney:

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim