• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

"Kocaeli Kadın Sağlığı Projesi"nin ilk köy eğitimi Kartepe’de verildi

"Kocaeli Kadın Sağlığı Projesi"nin ilk köy eğitimi Kartepe’de verildi
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy tarafından başlatılan "Kocaeli Kadın Sağlığı Projesi" çalışmaları kapsamında ilk köy eğitimi Kartepe...

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy tarafından başlatılan "Kocaeli Kadın Sağlığı Projesi" çalışmaları kapsamında ilk köy eğitimi Kartepe Belediyesi işbirliğinde Karatepe Mahallesi'nin kadın sakinlerine verildi.

Kartepe ilçesinin Karatepe Köyü Konağında Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Projesi" kapsamında eğitim verildi. Projenin ilk köy eğitimine Hülya Aksoy'un yanı sıra Kartepe Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Kartepe Koordinatörü Nurdan Köksal ve Karatepe Köyü'nde yaşayan kadınlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda; kadının ailenin temel direğinin olduğunu, kadın olmazsa ailenin birliğinin, bütünlüğünün sağlanmasının zor olduğunu belirten Hülya Aksoy, "Burada sizlerle olmak beni gerçekten çok keyiflendirdi. Kocaeli'de ilk defa bir köyümüzde projemizi gerçekleştiriyoruz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Valilik olarak bir kadın sağlığı eğitim projesi başlattık. Burada kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve bunun yanında başka konulara da değinmek istiyoruz. Doktorlarımızın söylediği üzere meme kanseri kanser türleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır" dedi.

"Meme kanserini her kadınımız evde kendi kendine muayenesini yapmak suretiyle takip edilebileceği dolayısıyla erken teşhis alınabileceği belirtiliyor" diyen Aksoy, "İzlettiğimiz videomuzda evde yapacağınız muayene ile ilgili bilgileri elde edeceksiniz. Bu konuda bizler de sizlerden çok özenli davranmanızı istiyoruz. Bununla beraber kadınlarımızı yakından ilgilendiren birçok konuda da bilgilendireceğiz. Biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ederiz. Aslında kadın ailenin temel direğidir. Kadın olmasa ailenin birliği, bütünlüğü sağlanması zor olur. Dolayısıyla kadın sağlıklı olacak ki daha rahat ve özverili olabilsin. Sizlerden ricam, burada dinledikleriniz burada kalmasın, evlerinizde uygulayın, etrafınızda bilmeyen kadınlarımız varsa onlarla da paylaşın ve kendinizi ihmal etmeyin" diye konuştu.

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. İnci Sobi tarafından kadınlara, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim