• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kocaeli Büyükşehir’den Çiftçiye 74 Tonluk Tohum Desteği

Kocaeli Büyükşehir’den Çiftçiye 74 Tonluk Tohum Desteği
Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yüzde 50 hibe desteğiyle yem bitkisi tohumu dağıtım töreni Hasan Gemici Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yüzde 50 hibe desteğiyle yem bitkisi tohumu dağıtım töreni Hasan Gemici Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı tarafından çiftçilere tohum dağıtım töreni Hasan Gemici Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Yüzde 50 hibe destekli proje kapsamında çiftçilere tohum dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde 2016 yılı ilkbahar döneminde 1.093 çiftçiye 74 ton yem bitkisi tohumu dağıtımı yapılacak. Dağıtımı yapılacak yem bitkisi tohumları silajlık mısır, dane mısır, yonca, korunga ve ayçiçeğinden oluşuyor.

ÇİFTÇİLERDEN YOĞUN KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konseriyle başlayan organizasyona Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Muhtarlık ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanı Ali Bilgi, muhtarlar, çiftçi kooperatifi başkanları, dernek başkanları ve çiftçiler katıldı.

'ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Nüfusumuzun yüzde 85'inin şehirlerde yaşadığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, toplumumuzun büyük bir bölümünün üretici değil tüketici olduğunu belirtti. "Sürdürülebilir projelerle bize başvuran çiftçilerimize desteklerimiz devam edecek" diyen Başkan Karaosmanoğlu, "Çiftçilerimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz" dedi. "Köylerimizi önemsiyoruz" diyen Başkan Karaosmanoğlu, "Mühendis ve veteriner arkadaşlarımız sizlerin hizmetindedir. Arkadaşlarımıza danışın ve onların görüşlerini alın. Üreticimizin ekonomik ve sürdürülebilir üretim yapması önemli bir husustur. 1 milyon 800 bin nüfusa yetecek tarımsal ve hayvansal ürünlere ihtiyacımız var. Rabbim ürünlerimize ve çalışmalarımıza bereket versin" şeklinde konuştu.

BAŞKANA ÇİLEK İKRAMI

Geçen yıl çiftçilere dağıtılan çilek fidanlarında yetişen çilekler Başkan Karaosmanoğlu'na çiftçiler tarafından hediye edildi. Başkan Karaosmanoğlu tarafından da çiftçilere verilen hediye paketlerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından çiftçilere %50 hibeli yem bitkisi tohumları dağıtıldı. Kocaeli il sınırları içerisinde faaliyet gösteren çiftçiler; Büyükşehir Belediyesi Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü'ne ekilecek arazinin fotokopisi, güncel çiftçi belgesi veya Güncel Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) belgeleriyle dilekçe ile başvuru yapabiliyorlar.

ÇİFTÇİLERE YAPILAN DESTEKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılında 368 çiftçiye 29 bin ceviz, bin adet diğer türden fidan verildi. Kar ve rüzgardan dolayı seraları zarar gören 480 çiftçiye 970 top sera naylonu desteği verildi. 2015 yılında 1.115 çiftçiye 612 ton yem bitkisi tohumu desteği verildi. Arıcılığı geliştirme projesi kapsamında da desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 417 arıcıya termokovan, 250 arıcıya 15 bin adet kovan altlığı desteği verdi.

Kocaeli Büyükşehir’den Çiftçiye 74 Tonluk Tohum Desteği

Kocaeli Büyükşehir’den Çiftçiye 74 Tonluk Tohum Desteği

Kocaeli Büyükşehir’den Çiftçiye 74 Tonluk Tohum Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim