• BIST 9554.37
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Kocaeli Büyükşehir, Mıpım’de Tanıtıldı

Kocaeli Büyükşehir, Mıpım’de Tanıtıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı olarak bilinen MIPIM Fuarına katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı olarak bilinen MIPIM Fuarına katıldı.

Fransa'nın Cannes kentinde kapılarını açan gayrimenkul fuarı MIPIM 2016'ya Türkiye, 50 stant ve 850 katılımcı ile çıkarma yaptı. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmaları, en yeni projelerini MIPIM fuarında sergiledi. 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneli ile 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşunun bir araya geldiği fuarda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurduğu stantta Kocaeli'yi yatırımcılara tanıttı.

20 bin metrekare alan üzerine kurulan fuarda Türkiye'den katılan kamu kurum ve kuruluşları ile inşaat şirketleri bin 700 metrekarelik alanda stant kurdular. İstanbul, Kocaeli, Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, Konya ve Ordu büyükşehir belediyeleri de fuarda stant açtı. Fuara, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ve 19 Büyükşehir Belediye Başkanı katıldı. Genel Sekreter Tahir Büyükakın Kocaeli standında yatırımcılara sunumlar gerçekleştirdi ve Kocaeli projelerini anlattı.

Fuarın çok verimli geçtiğini ve İstanbul'a yakınlığı ile sanayinin yanında bir turizm kenti Kocaeli'yi dünyaya tanıttıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "MIPIM 2016'ya Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü vurdu. Yatırımcılara, yapımı devam eden 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi güzergâhların üzerinde bulunan Kocaeli'nin çok büyük bir avantaja sahip olduğunu anlattık. Kocaeli'yi bu fuarlarda tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Karaosmanoğlu'na Fransa da Genel Sekreter Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Kent Konut Genel Müdürü Yalçın Özün eşlik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim