• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kocaeli Büyükşehir Kar Mesaisine Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Kar Mesaisine Devam Ediyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kar yağışlarında vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için hizmet veren Karla Mücadele Timi, 300 personelle...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kar yağışlarında vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için hizmet veren Karla Mücadele Timi, 300 personelle kent genelinde görev yapıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Timi, zorlu hava şartlarına rağmen fedakarca görev yaparak yolların açık kalmasını sağlıyor. Yoğun kar yağışının olduğu günlerde 24 saat görev yapan, sıfırın altındaki soğuklarda çalışan Karla Mücadele Timi, özverili çalışmaları ile kent için önemli bir görevi yerine getiriyor.

Kar yağışının getirdiği olumsuzlukların önüne geçmek için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın hayata geçirdiği Karla Mücadele Timi, zorlu hava şartlarına rağmen çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütüyor. Kocaeli'nin tüm ilçelerinde görev yapan 300 kişiden oluşan ekip, vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için fedakarca çalışıyor. Karla Mücadele Timi, birçok farklı olaya zorlu hava şartlarına rağmen başarı ile müdahale ediyor. Ekipler, yolda kalan ambülansları kurtararak hasta vatandaşların bir an önce tedavilerinin yapılmasını sağlıyor. Okul ve işçi servislerinin zamanında gideceği yere ulaştıran tim, araçların yolda kayma risklerini ortadan kaldırarak olası trafik kazalarının önüne de geçiyor.

Bu çalışmaları sırasında birçok olaya müdahale ederek can ve mal güvenliğini sağlayan ekiplerin başlarından ilginç olaylar da geçiyor. Derince ve Körfez sorumlusu Ahmet Taşer, sabah mesaisini bitirdiği için gece istirahatte olduğu sırada, saat 03.00 sıralarında kendisine bir telefon geldiğini ifade ederek, " Umuttepe yolunda bir vatandaşımız yolda kaldığını söyledi. Ben de yollarımızın açık olduğunu ifade ederek, kar lastiği ve zincirinin olup olmadığını sordum. Kendisi de olmadığını söyledi. Bunun üzerine ekipler vatandaşımızın yanına ulaştı. Ulaştığımızda farklı bir manzara ile karşılaştık. Vatandaşımızın aracının kar lastikli ve zincirlik olduğunu gördük. Arabasını yeni aldığını ve tam olarak araba kullanamadığını görünce, ekipler direksiyona geçip vatandaşımızı evine ulaştırdı" şeklinde konuştu.

Soğuk havalarda kendisi kadar araçların da etkilendiğini ifade eden Grayder Operatörü Mustafa Yıldırım, "Derince orman yolunda yol açma çalışması yürütüyordum. Gaz pedalı soğuk hava nedeni ile dondu. Hava sıfırın altında idi. Uzun bir süre pedalın tamir edilmesi için bekledik. Tamir ekipleri gelene kadar soğuk havada beklemek zorunda kaldım" dedi.

Köylere kullanılan kar bıçaklı araçları kullanan aynı zamanda gönüllü itfaiyeci Coşkun Özcan ise gece geç saatlere kadar köy yollarını açmak için görev yaptıklarını kaydederek, "Gece yolda kalan vatandaşlarımız oluyor. Onlara ulaşmak için kar bıçaklı araçlarımızla yolu açmaya çalışıyoruz. Bazen bir iki saat istirahat edip, tekrar yolların açılması için görev yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim