• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kocaeli Büyükşehir İki Yılda 2 Milyar 255 Milyon TL Yatırım Yaptı

Kocaeli Büyükşehir İki Yılda 2 Milyar 255 Milyon TL Yatırım Yaptı
AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında 2 yıllık hizmetlerini anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2 yılda vaatlerinin...

AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında 2 yıllık hizmetlerini anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2 yılda vaatlerinin yüzde 77'sini yaptıklarını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında 2 yıl içerisinde vaatlerinin yüzde 77'sini yaptıklarını, faaliyetlerinin yüzde 23'ünün ise projelendirdiklerini söyledi. İzmit Antikkapı'da yapılan AK Parti 87'inci İl Danışma Meclisi Yerel Yönetimler toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti MKYK üyesi ve Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, belediye idare müdürleri, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

"VAATLERİMİZİN YÜZDE 77'Sİ BİTTİ"

Kente iki yılda 2 milyarın üstünde yatırım yaptıkların belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Vatandaşımız evet mührünü partimize bir kez daha basarak bizlere görev verdi. İlçe Belediye Başkanlarımız hesaplarını verdi ve şimdi bizde teşkilatlara veriyoruz. Verdiğimiz vaatlerinde yüzde 77'sini yaptık, yüzde 23'ünü ise projelendirdik. 2 yılda yapılan yatırım 2 milyar 255 milyon liradır. Bunların büyük bölümünü kendi bütçemizden yapıyoruz. Beyanname harici 250'den fazla projeyi yaptık ya da yaptırdık. Her birini tek tek saymamız mümkün değil. En az 500 bin veya 5 milyonluk yatırımlardır bunlar. Toplu taşımada değişim yapacağız dedik ve raylı sisteme geçtik. İnsanların vücudundaki damarlar gibi bir ulaşım sistemi kurmalıyız. Metro çalışmamız etap etap gerçekleşecektir. Körfez Atalar mahallesinde başlıyor ve Cengiz Topel Havaalanına kadar devam ediyor. Alt yapı çalışmaları da devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığımızla birlikte yapacağımız ikinci çalışmamızda Gebze, Darıca ve OSB'ler metro sistemi olacaktır" ifadelerini kullandı.

"2017 YILINDA TRAMVAY FAALİYETE BAŞLAYACAK"

Metro sistemlerinin artık gelecekte Kocaeli'de gerçekleşmesi gereğini özellikle vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Yerin altında raylı sistemlere geçiş yapmamız gerekiyor. Fizibilite çalışmalarımız bitti. 10 kilometrelik hattın proje çalışmalarını yapıyoruz. 2018 yılında projeleri bitirip, 2019 yılında kazmayı vurmak istiyoruz. Bundan sonra hedefimiz 2023 olacak ve o tarihte raylı sistemle yolculuk yapmaya başlayacağız. Tramvay çalışmamız İzmit'e başladı ve devam ediyor. 2017 yılında tramvaya bineceğiz. Sizlerden hızlı tren ile tanışmanızı ve Yeni Türkiye'yi görmenizi de istiyorum. Banliyö seferlerimiz karşılıklı 4 sefer olarak yapılıyor ancak 8 sefer olması için girişimlerimiz var" dedi.

"DENİZ ULAŞIMINI ARTIRMAK İSTİYORUZ"

Marmaray'la Gebze'yi birleştireceklerini de söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Gebze Metrosunu Sabiha Gökçe Havaalanına bağladığımızda Gebze ile Marmaray da birleşmiş olacak. Biliyorsunuz yeni doğalgazlı otobüsler aldık. Esnaflarımız biraz tedirgin oldu ama onlarla da anlaşacağız. Sonuçta onlar bizim esnaflarımız ve yok saymıyoruz. Körfez Geçiş Köprüsü'nün bağlantı yolları açıldığında Kocaeli'nin trafiği yüzde 25-30 azalacak. Mayıs ve Haziran aylarında köprüden geçmeye başlayacağız. Otoyol bağlantılarına önem veriyoruz. Deniz ulaşımında her gün 90 sefer yapılıyor. Günlük 140 bin kişi taşıyabiliriz. Ama yolcu sayısı 16 bin. Buna rağmen biz deniz ulaşımı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM HALKLA YAPACAĞIZ"

Son olarak kentsel dönüşüm konusunda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Burayla ilgili projelerimiz devam ederken, Kocaeli Fuarı ile ilgili proje çalışmalarımızda var. Kongre merkezlerimizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. 2017 yılının başında hizmete alınmasını bekliyoruz. Derince'de de kongre merkezi çalışmamız olacak. Büyük bir alanımız var bunu değerlendireceğiz. Master planımızı yaparak, nerede kentsel dönüşüm gerekir bunu hazırladık. Kentsel dönüşümü mutlaka halkla yapmalıyız. Halk bilmiyorsa ve tedirginse biz o işi yapmayız. Halk inanacak ve kabul edecek ondan sonra çalışacağız" diye belirtti.

Kocaeli Büyükşehir İki Yılda 2 Milyar 255 Milyon TL Yatırım Yaptı

Kocaeli Büyükşehir İki Yılda 2 Milyar 255 Milyon TL Yatırım Yaptı

Kocaeli Büyükşehir İki Yılda 2 Milyar 255 Milyon TL Yatırım Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim