• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Kocaeli Basını Basın Onur Günü’nü Kutladı

Kocaeli Basını Basın Onur Günü’nü Kutladı
Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kez Kocaeli'de düzenlediği basın toplantısının yıldönümü olarak kutlanılan 16 Ocak Basın Onur Günü, Kocaeli Gazeteciler...

Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kez Kocaeli'de düzenlediği basın toplantısının yıldönümü olarak kutlanılan 16 Ocak Basın Onur Günü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği etkinlikle kutlandı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesi Kasr-ı Humayun Av Köşkü bahçesinde Başiskele Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen 16 Ocak Basın Onur Günü" törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık başta olmak üzere, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karacan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve çok sayıda davetli katıldı. Günün anlamına binaen ilk okul öğrencileri gazete giyerek şiir okudu. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen basın yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, "Türk Basın tarihinin en önemli olayı olan ve Cumhuriyet rejiminin paylaşıldığı bir toplantı. Bugün burada geçen yıl olduğu gibi Türkiye'nin birçok yerinden gelen cemiyet başkanlarımızla birlikte kutluyoruz. Bugün burada cemiyet başkanlarımızın katılımıyla, esasında ülke genelinde kutlanmaya başlanmış bulunuyoruz. Geçen yıl söylediğimiz gibi, 16 Ocak Basın Onur Günü'n tescillenmesi için çalışmalarımız sürecek. Bu yıl cemiyetimizin 30'uncu yaş gününü kutluyoruz" dedi.

Çetin'in ardından söz alan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karacan ise gazetecilerin sorumlu davranması gerektiğini vurgulayarak, "Anadolu gazetecileri olarak Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin pekişmesi yönünde sorumlu gazeteciliği yaptığımıza inanıyoruz. Bunu da zaten halkımız açık ve net olarak görmektedir. Türkiye'de birlik ve beraberliğin oluşması yönünde gazeteciler de üzerlerine düşeni yerine getirmek zorundadır" diye konuştu.

Gazetecilik onur gününü tebrik ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, "Gazetecilik gerçekten siyaset yapmak kadar zor bir meslektir. Gazetecilerin haber alma veya yorum yapma konusunda bizler, yerel yöneticiler olarak Kocaeli'de arkadaşlarımıza her zaman yardımcı oluyoruz. Bu bizim görevimiz" şeklinde konuştu.

Günün basın camiası için çok önemli bir gün olduğunu belirten Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Türk basın hayatında ve İzmit ve Kocaeli olarak kenti kimliğimizde çok önemli olan bugünün kutlanmasında emeği geçen herkesin, özellikle basın emekçilerinin bugünün kutlanmasında önceki ve bugünkü yönetim ve başkanlarına, üyelerine ve bunun Türkiye çapında kutlanmasında büyük destek veren, gazeteciler federasyonu başkanına çok teşekkür ediyor, basın onur gününüzü kutluyorum" dedi.

Son olarak söz alan Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, gazeteciliğin zor şartlar altında yapılan bir meslek dalı olduğuna dikkat çekerek, Kocaeli'de görev yapan basın mensuplarına TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konutların müjdesini verdi. Konutların 23 Şubat 2016 tarihinde ihale edileceğini söyleyen Bakan Işık, tüm Kocaeli basınının Basın Onur Günü'nü kutladı.

Konuşmaların ardından Basın Onur Günü için düzenlenen gazetecilik ödülleri yarışmasında dereceye giren basın mensuplarına ödülleri verildi. Yarışmada İhlas Haber Ajansı Kocaeli Muhabiri Gürcan Yılmaz da "Hastane Acilinde Kına" başlıklı haberiyle Hüseyin Demiray Ödülü'nü kazandı. Yılmaz'a ödülünü ise Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ takdim etti.

Kocaeli Basını Basın Onur Günü’nü Kutladı

Kocaeli Basını Basın Onur Günü’nü Kutladı

Kocaeli Basını Basın Onur Günü’nü Kutladı

Kocaeli Basını Basın Onur Günü’nü Kutladı

Kocaeli Basını Basın Onur Günü’nü Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim