• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kocaeli Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu

Kocaeli Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu
Gazetecilerin daha iyi ve sağlıklı bilgi almaları için Kocaeli Adalet Sarayı'nda medya iletişim bürosunun açılışını Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı...

Gazetecilerin daha iyi ve sağlıklı bilgi almaları için Kocaeli Adalet Sarayı'nda medya iletişim bürosunun açılışını Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük yaptı.

Adalet Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu uygulama ile kamuoyunun daha fazla aydınlatılması ve yanlış haberlerinin önüne geçirilmesi amacıyla 81 il adliye binasında "Medya İletişim Bürosu" açılması kararı alındı.

uygulamada pilot il olarak İzmir, İstanbul, Adana ve Ankara merkez olmak üzere 4 ilde açılan "Medya İletişim Bürosu'nun açılışı Kocaeli Adliyesi'nde hizmete açıldı. Açılışı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Baro Başkanı Sertif Gökçe, Başsavcı Vekili Erdal Yüceer yaptı.

Açılışta bir açıklama yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, "Siz gazetecilerin, çayını içebileceğiniz, haberini en güzel şekilde yazacağınız bir oda tahsis ettik. İnşallah hep güzel haberleri adliyemizden, Kocaelimize, Türkiyemize verme fırsatı bulursunuz. Adliyemizin kısıtlı imkanları biliyorsunuz, ona rağmen biz, sizler için hakikaten küçük ama güzel bir oda hazırladık. Bundan sonra tüm hazırlık soruşturmalarında, tüm açıklamaları biz yapacağız. Cumhuriyet Başsavcısı olarak ben yapacağım. Mahkeme safahatındaki açıklamaları da, Adliye Adalet Komisyonu Mahkeme Başkanı Muhittin Paça Bey yapacak. Biz bununla kamu vicdanını rahatlatmış olacağız, hem de sizler de bir anlamda hukuki sorumluluk almadan, haberleri birinci ağızdan kamuoyuna yansıtmış olacaksınız. Bu oda artık sizindir. Burada görevli iki tane arkadaşımız var. İkisi de basın konusunda hem eğitim almış, hem de deneyimleri olan kişilerdir. Burada internetiniz ücretsiz olacak. Yani burası her geldiğinizde oturacağınız oda olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından büronun açılış kurdelesi kesilerek, açılışı gerçekleştirildi.

Kocaeli Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu

Kocaeli Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu

Kocaeli Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim