• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Kocadon Beraat Etti

Kocadon Beraat Etti
2012 yılında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Bodrum Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk iddiası operasyonunda tüm...

2012 yılında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Bodrum Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk iddiası operasyonunda tüm sanıklar beraat etti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte 71 sanığın yargılandığı Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması görüldü. 1 saat 40 dakika süren duruşmada Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve 71 sanığın tamamı beraat etti.

"GEÇ DE OLSA ADALET TECELLİ ETTİ"

Beraat kararı sonrası adliyeden sloganlarla çıkan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 32 ay boyunca teknik takip ile dinlendiğini belirtirken, "Suçlamayı ortaya atanları Allah'a havale ediyorum" dedi. Kocadon, "Beraat kararı ile mutluyuz. İlk başta da söyledim, şimdi de söylüyorum. Devletime her zaman güvendim, halkıma hep güvendim ve asla küsmedim. Bugün yargı geç de olsa bir karar verdi. Çünkü biz bunların hiç birisini kabullenmedik. Ben bu işlediğim iddia edilen bu suç esnasında Bodrum Belediye Başkanı idim. O dönem 11 Belediye vardı Yarımadada. Büyükşehir sonrası hepsi kapandı. En son yapılan 2014 seçimlerinde bu suçlardan tutuklandığım ve cezaevinde yattığım bölgeden aldığım oy yüzde 64. Eğer ben bu suçları işlemiş olsaydım halk yanlışın yanında olmazdı. Demek ki Türk adaleti bugün doğru kararı vererek hepimizin beraatını istedi. Zaman geç de olsa doğrular ortaya çıkıyor. Bu kararı veren iddia makamına, hakim ve heyetine teşekkür ediyorum. İçimizde hep bir korku idi bu ne olacak diye. Şimdi bu korkular bitti" dedi.

"32 AY TEKNİK TAKİP İLE DİNLENMİŞİM"

Başkan Kocadon kendisinin 32 ay boyunca teknik takip ile dinlendiğinin ortaya çıktığını belirterek, "Çok entresandır ki 32 ay dinlenmişim, hem de teknik takip olmuş. Bir belediye başkanı 32 ay boyunca teknik takip ve dinlenir mi? Bir suçumuz var ise gelirsiniz. Bizim bir suç işlememizi beklemişler hep. Bunları dosyalarda gördüm. Ben şunu merak ediyorum. 32 ay beni dinleyenler şu anda ne yapıyor. Acaba vicdanları rahat mı? Ben hapisten çıktığım gün şu ifadeyi kullandım. Bana bu eziyeti çektirenlerin hepsini Allah'a hava ediyorum dedim. Şimdi de Allah'a havale ediyorum" dedi.

Kocadon Beraat Etti

Kocadon Beraat Etti

Kocadon Beraat Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim