• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Koca Ciğer Maketi Erzincan’da

Koca Ciğer Maketi Erzincan’da
Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğünce akciğer kanseri konusunda farkındalık...

Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğünce akciğer kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan koca ciğer maketinin sergilendiği etkinlik düzenlendi. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının desteğiyle Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneğince akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan ve tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan "Koca Ciğer Projesi"nin bu haftaki durağı, Erzincan oldu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının destekleriyle ve Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün katkılarıyla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulan Koca Ciğer Maketi, vatandaşların büyük ilgisini topladı.

SİGARA AKCİĞER KANSERİNİN EN ÖNEMLİ NEDENİ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Arama Tarama Merkezi (KETEM) Sorumlu Hekimi Ayşe Sümeyye Atalay; " Koca Ciğer Maketi İlimizde 29.12.2015 tarihinde Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 30.12.2015 tarihinde Erzincan Devlet Hastanesi Dörtyol Yerleşkesinde ve 31.12.2015 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezimizde sergilenecektir. Ziyaretçilerimiz Koca Ciğer'in içinde dolaşarak akciğeri yakından inceleyebilir, fonksiyonları ve akciğer hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinebilirler ve isteyen vatandaşlarımıza CO (Karbonmonoksit) ölçüm cihazıyla nefeste CO (Karbonmonoksit) düzeyi ölçümü ücretsiz olarak yapılmaktadır. Sigaranın bırakılması halinde akciğer kanserine yakalanma riski önemli ölçüde azalmaktadır. Sigara kullanmak ve sigara içilen ortamda bulunmak akciğer kanserinin en önemli nedenidir. Dünya Sağlık Örgütüne göre akciğer kanseri tüm dünyada kanser türleri arasında, erkeklerde en sık ölüme neden olan birinci, kadınlarda ise ikinci kanser türüdür. Dünyada her yıl ortalama 1 milyon 300 bin kişinin ölümüne neden olmaktadır. Bu kapsamda sigara kullanan vatandaşlarımız Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi (KETEM) Sigara Bıraktırma Polikliniğinde muayene olup müdürlüğümüzden ücretsiz sigara bıraktırma ilaçlarını temin edebilirler." dedi.

Program kapsamında isteyen vatandaşlara karbonmonoksit ölçüm cihazı ile nefeste karbonmonoksit düzeyi ölçümü yapıldı.

Koca Ciğer Maketi Erzincan’da

Koca Ciğer Maketi Erzincan’da

Koca Ciğer Maketi Erzincan’da

Koca Ciğer Maketi Erzincan’da

Koca Ciğer Maketi Erzincan’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim