• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Koç: Zonguldak eğitimde eski günleri mumla arıyor

Koç: Zonguldak eğitimde eski günleri mumla arıyor
Eğitim Sen Zonguldak Ereğli İlçe Temsilcisi İbrahim Koç, "Zonguldak eğitimde eski günleri mumla arıyor." dedi.

Eğitim Sen Zonguldak Ereğli İlçe Temsilcisi İbrahim Koç, "Zonguldak eğitimde eski günleri mumla arıyor." dedi.

Koç, temsilcilik binasında düzenlediği basın toplantısında, yeni ataması yapılan öğretmenleri yetiştirmek için uygulamaya konulan danışman öğretmenlik uygulamasında, 35 bin danışman öğretmenin görevlendirileceğinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandığını hatırlattı. Ereğli'de de yaklaşık 90'a yakın danışman öğretmenin görevlendirildiğini belirten Koç, "Seçilen öğretmenler hangi referanslar baz alınarak seçilmiştir? Bakanlığın belirlediği referanslara uyulmuş mudur? Yoksa siyasal düşünceler çerçevesinde bizden olsun, çamurdan olsun düşüncesi mi ön plana çıkarılmıştır?" diye sordu.

Danışman öğretmenlikle ilgili yazının okullarda duyurulmadığını kaydeden Koç, "Bazı okullarda da dilekçe ile başvuru yapmak isteyen arkadaşlarımıza okul idarecileri tarafından zorluklar çıkarılmış ve dilekçeleri almak istememişlerdir. Nedeni sorulduğunda da İlçe Milli Eğitim'den danışman öğretmenlikle ilgili isim istendiği ve kendilerinin de isimleri belirleyerek İlçe Milli Eğitim'e gönderdikleri yönünde açıklamada bulunmuşlardır. Kısaca danışman öğretmen olarak görevlendirilenlerin birçoğu bu olaydan haberdar olmadan, danışman öğretmen olarak görevlendirilmişlerdir. Yapılan bu işin neresinde hukuk neresinde adalet neresinde vicdan ve de neresinde bakanlığın belirlemiş olduğu referans şartları vardır. Bu görevlendirmelerin büyük çoğunluğu eşi, dostu kollama ve kayırma mantığı ile yapılmıştır. Bilinçli olarak birçok Eğitim Senli öğretmene görev verilmemiştir." şeklinde konuştu.

TÜİK verilerine göre Zonguldak'ın eğitim sıralamasında 60. sıraya gerilemesinin kimseyi, özellikle de eğitimcileri memnun etmediğini kaydeden Koç, "Sıralamadaki yeri geçmişte çok iyi olan Zonguldak'ın bu sıralamada çok gerilerde kaldığı görülmüştür. Acaba geçmişten günümüze ne değişti de eğitim alanında bu kadar geriledik? Elbette bunun bir açıklamasının da olması gerekmektedir" diye konuştu.

Geçmişte başarılara ve üst sıralara alışkın olan Zonguldak'ın uygulanan yanlış eğitim politikaları sebebiyle "Eski günlerini mumla arar hale geldiğini" kaydeden Koç "Zonguldak'ın geçmişteki başarılarında en önemli etken, var olan kamusal eğitimi tüm okullarda eşitlikçi bir şekilde uygulama politikası olmuştur. Özellikle de Ereğli'de, tüm okullarda eğitim alanında ortak bir çalışma yürütülmüş ve bunun meyveleri de o yıllarda başarı olarak alınmıştı." ifadelerini kullandı.Cihan

Koç: Zonguldak eğitimde eski günleri mumla arıyor

Koç: Zonguldak eğitimde eski günleri mumla arıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim