• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Koç: Üzerinde çalıştığımız güçlü sivil demokratik özgürlükçü bir Anayasa

Koç: Üzerinde çalıştığımız güçlü sivil demokratik özgürlükçü bir Anayasa
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "CHP'nin üzerinde çalıştığı Anayasa, demokrat, özgürlükçü, parlamenter demokratik sistemi...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "CHP'nin üzerinde çalıştığı Anayasa, demokrat, özgürlükçü, parlamenter demokratik sistemi güçlendiren yargının bağımsızlığını garanti altına alan, üçler ayrılığı ilkesini kurumsallaştıran, her türlü vesayetten arındırılmış kurum vesayetinden olduğu gibi yetersiz kişi vesayetlerinden de arınmış. Güçlü sivil demokratik özgürlükçü bir Anayasa. Bizim anladığımız budur." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Grup Başkanvekili, Zonguldak ve İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol'un annesi Emine (Anadol) Güven'in cenazesi için Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldi.

Cenaze namazı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haluk Koç, CHP olarak demokratik, özgürlükçü, Parlamenter sistemin güçlendiren Anayasa için çalılştıklarını söyledi. Koç açıklamasında "Böyle bir taslağımız var zaten. Bu çerçeve içerisinde arkadaşlarımız yeniden bir rötuş yapacak arkadaşlarımız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkesi çok açık. Karşımızda karagöz Hacivat oynayan bir iktidar var. Nedir o? Çağdaş, özgürlükçü, her türlü vesayetten arınmış Anayasa yapma sözüyle yola çıkıyorlar. Ama amaç bu değil. Amaç Parlamenter sistemi yok edip Başkanlık sistemini Anayasa'ya yerleştirmek. Bu amaçla herkesi bu işi okuyamaz halde zannedip bu işi görmez halde zannedip milleti kandıracaklarını zannediyorlar. Şimdi boş yere konuşuyorlar, suçlu arıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik bir takım yakıştırmalar, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü birlikte yaşama iradesini sonuna kadar savunan bu kurucu güç olduğu kadar bundan sonra AKP" en kurtuluşta ki güç de olacaktır. Demokrat, özgürlükçü, parlamenter demokratik sistemi güçlendiren yargının bağımsızlığını garanti altına alan, üçler ayrılığı ilkesini kurumsallaştıran, her türlü vesayetten arındırılmış kurum vesayetinden olduğu gibi yetersiz kişi vesayetlerinden de arınmış. Güçlü Sivil demokratik özgürlükçü bir Anayasa. Bizim anladığımız budur." dedi.

CHP Eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un annesinin cenazesi için CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un yanı sıra CHP MYK Üyesi Hakkı Süha Okay, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ile çok sayıda CHP eski milletvekili ve parti yöneticisi de Ereğli ilçesine geldi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim