• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Koç: “Türkiye sağlıkta çağ atladı”

Koç: “Türkiye sağlıkta çağ atladı”
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Türkiye'nin son 15 yılda sağlık alanında çağ atladığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Türkiye'nin son 15 yılda sağlık alanında çağ atladığını söyledi.

SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Ünye İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonunda Katılımcılara "Türkiye'de Sağlık Alanında Yapılan Dönüşümün Dünü ve Bugünü" konulu bir konferans verdi. Son 15 yılda sağlık alanında büyük reformların yaşandığını, bu reformların gelişmiş ülkeler tarafından bile örnek alındığını belirten Orhan Koç, "Eskiden insanlarımız bazı vakalar için sağlığa erişim noktasında ya İstanbul'a ya Ankara'ya ya da yurt dışına gitmek için çabalıyordu. Artık sağlıkta öyle bir noktaya geldik ki ülkemizin her noktasında her vakaya cevap verebilecek donanımlı hastanelere kadrolara ve teçhizatlara sahibiz" dedi.

Geçmişte bu ülkenin Cumhurbaşkanının By-pass olmak için Amerika'ya gittiğini hatırlatan Koç, "Şimdi ise ülkemizin her noktasında bu ve buna benzer vakalara çok güvenli bir şekilde cevap verilebiliyor. Bu sağlık hizmetlerini verirken de zamanlamayı çok iyi yapmanız gerekiyor. Biz sağlık alanında Avrupa'nın birçok ülkesini geride bırakmış durumdayız. Eskiden birçok hastamızı yurt dışına gönderiyorduk. Artık bir kaç alan haricinde yurt dışına hasta göndermiyoruz. Hatta yurt dışından hasta kabul eder hale geldik. Sağlıktaki bu hızlı dönüşüm hepimizi gururlandırıyor" diye konuştu.

Koç, modern fiziki mekanlar, tam donanımlı personeller ve vakaların en kısa zamanda hastanelere ulaşmasını sağlayan alt yapıların en ideal bir şekilde kurgulanarak hizmet verecek durumda olduğunu da vurgulayarak, şunları söyledi: "Her vatandaşımıza bir doktor tahsis edilmiş. Aile hekimlerimiz her noktada her mahallede hizmet vermektedir. Hatta, artık hastanın ayağına sağlık hizmetleri gitmeye başladı. Sosyal Güvenlik Kurumumuz sağlıkta her türlü verilen hizmetin karşılığını vatandaşımıza hiç bir şey yansıtmadan karşılıyor. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza ise gelir testine tabi tutulmak kaydıyla aileden biri ayda 53 TL ödeyerek tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Bu vatandaşlarımız sağlıkla ilgili her şeyden istifade edebiliyor. Hatta yurt dışına gidecekse bile özel uçakla hastamızı götürüp getiriyoruz. Sağlıkta dönüşümle alakalı devletimiz mükemmel bir yapı kurmuş durumda. Bu yapının sürdürülebilmesi için de Sosyal Güvenlik Kurumu gerekli tedbirleri almış ve ona göre yoluna devam ediyor."

Koç: “Türkiye sağlıkta çağ atladı”

Koç: “Türkiye sağlıkta çağ atladı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim