• BIST 9530.47
  • Altın 2478.359
  • Dolar 32.444
  • Euro 34.8391
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hayatını kaybetti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hayatını kaybetti
Evinde spor yaparken kalp krizi geçiren 56 yaşındaki işadamı Mustafa Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

​Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Sabah 07.00 sıralarında kalp krizi geçiren 56 yaşındaki Mustafa Koç, 122 ambulansı ile evine yakın olan Beykoz Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastaneye geldiğinde kalbi durmuş olduğu belirtilen Koç'a burada kalp masajı yapıldı. Babası Rahmi Koç ve kardeşi Ali Koç da Beykoz Devlet Hastanesi'ne geldi.

Mustafa Koç, buradaki müdahalesinin ardından önce helikopter pistine sonra helikopterle sahibi olduğu Amerikan Hastanesi'ne götürüldü. 

MÜDAHALE 4 SAAT SÜRDÜ

Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Beykoz Devlet Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'nde yapılan ve yaklaşık 4 saat süren müdahalelere rağmen Mustafa Koç'un hayatını kaybettiği belirtildi.

Hastane Genel Müdürü Erhan Bulutçu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Mustafa Koç'u Beykoz Devlet Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Bizler de Beykoz Devlet Hastanesi'ndeydik. Buraya da getirmemize rağmen kaybettik. Sabah 07.00 sularında olay oldu, yaklaşk 4 saat müdahale edildi."

KOÇ HOLDİNG: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Koç Holding'den Mustafa Koç'un yaşamını yitirmesinin ardından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç'u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun."

"SPOR YAPARKEN RAHATSIZLANDI"

Mustafa Koç'un tedavisinin sürdüğü sıralarda Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından yapılan açıklamada spor yaparken rahatsızlanan ünlü işadamına ilk müdahaleyi koruması ve spor hocasının yaptığı kaydedildi.

Açıklamada Mustafa Koç'un rahatsızlandıktan sonra hastaneye getiriliş ve müdahale sürecine ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Sayın Mustafa Koç, sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi aciline saat 08.10'da ulaştırılmıştır.

Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevki sağlandı."

DAVOS'A GİDECEKTİ

Koç bugün Dünya Ekonomi Forumu toplantıları için Davos'a gidecekti.

MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI OLMUŞTU

Fazla kilolarından şikayetçi olan Mustafa Koç, geçtiğimiz mart ayında mide küçültme ameliyatı olmuştu. Başarılı geçtiği belirtilen ameliyatın ardından Koç'un kilosunda düşüş olmuştu.

1960 yılında dünyaya gelen Mustafa Vehbi Koç, 1984 yılında ABD'deki George Washington üniversitesinden mezun oldu.

4 Nisan 2003 yılından bu yana Koç Holding yönetim kurulu başkanı olan Mustafa Vehbi Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyeliği ve İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını da yapıyordu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim