• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Koç: "103 kadın, 3 engelli, 10 genç adayımız var"

Koç: "103 kadın, 3 engelli, 10 genç adayımız var"
CHP'de milletvekili adayları nasıl belirlendi? Nasıl bir aday profili oluştu? CHP Sözcüsü Haluk Koç, Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında, bu sorulara yanıt verdi. 7 seçim bölgesinde ilk sıralara kadın adayların yerleştirildiğini söyleyen Koç,

"3 ENGELLİ 10 GENÇ ADAY VAR. 103 KADIN ADAY VAR. ÖNEMLİ BİR KISMI DA SEÇİLECEK NOKTALARDA."

Dün gece yapılan Parti Meclisi toplantısının ardından BUGÜN CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kameraların karşısına geçecekti ancak son dakikada değişikliğe gidildi.

CHP'nin milletvekili listeleriyle ilgili açıklamayı parti sözcüsü Haluk Koç yaptı. koç, kadın adaylara yönelik kontenjanlara dikkati çekti.

"KILIÇDAROĞLU BİR KARAR ALDI, 28 KONTENJAN ADAYINDAN 3 BÜYÜK ŞEHİRDE 7 SEÇİM BÖLGESŞNİN İLK SIRASINA KADIN ADAY YERLEŞTİRİLECEĞİ DUYRULMUŞTU, BU SÖZ DE TUTULDU KADIN ADAYLARIN BİRİNCİ SURADA OLDUĞU İLLER ADANA, AFYON, ANKARA 1. BÖLGE 2. BÖLGE BURSA ESKİLEHİR, İZMİR 1 VE 2. KOCAELİ..."

CHP önseçimlerin ardından üç ilde ise, kontenjan adaylara yer vermedi.

"ADIYAMAN İKİNCİ SIRA KONTENJANA GEREK GÖRÜLMEDİ, MERSİNDE DE BÖYLE BİR KARAR ALINDI MALATYA İKİNCİ SIRA İÇİN KONTENJAN OLARAK KULLANILMA GEREĞİ ORTADAN KALKTI. TOPLUMUN HER KESİMİ, HER İNANÇ GRUBU, HER BÖLGESEL ÖZELLİĞİ KUCAKLAYACAK BİR PROFİLLE SEÇİME GİRİYOR CHP."

Peki, aday gösterilmeyen milletvekillerinin "parti içi muhalafet" oluşturma ihtimali var mı? Koç, o soruya da yanıt verdi.

"SONUÇTA KARARI YÜZDE 85 ORANINDA ÖRGÜT VERDİ, PMNİN KARARI 28 KONTENJAN VE 6İLDE YAPILAN MERKEZ YOKLAMASIYLA İLGİLİ. KÜSME DİYE BİR DUYGUNUN SİYSAETTE OLACAĞINA BEN İNANMIYORUM, BURUKLUK DEMEK DAHA UYGUN."

CHP Sözcüsü, önseçimlerle ilgili diğer siyasi partilere de çağrı yaptı.

"HEPSİ ELİNE KAŞIDA KALEMİ ALDI, YA SARAY YA BAŞBAKANLIK KONUTU.. KAVGA ETMEK İÇİN DEHLİZLER VAR MI BİLMİYORUM. ANKARA'DAKİ PADİŞAHLARA, KENDİNE BAĞLI MV OLUŞTURMAYA ÇALIŞANLARA SİZ DE SESİNİZİ YÜKSELTİN DARISI PADİŞAHIN ONAYLADIĞI LİSTELERDE KENDİNİ ARAYANLARA."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim