• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

KOBİ'ler için 'Avrupa İşletmeler Ağı' projesi tanıtıldı

KOBİ'ler için 'Avrupa İşletmeler Ağı' projesi tanıtıldı
"KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği" programı kapsamında yürütülen "Avrupa İşletmeler Ağı" projesinin tanıtım toplantısı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası...

"KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği" programı kapsamında yürütülen "Avrupa İşletmeler Ağı" projesinin tanıtım toplantısı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) evsahipliğinde yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Rıza Dalan, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil, proje ortaklarından Antalya KOSGEB Hizmet Müdürlüğü görevlisi Uzman Emre Kurnaz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Uzman Ali Haydar Olcayto, paydaş kuruluşlar ve oda üyeleri katıldı.

MUTSO Başkanı Karakuş, açılış konuşmasında oda olarak 131 yıldır Muğla ekonomisine ve sosyal yaşamına katkıda bulunmak için çalıştıklarını söyledi. Karakuş, "KOBİ'lerin ülke ekonomisinin can damarı olduğunu biliyor ve çalışmalarımıza bu doğrultuda ağırlık veriyoruz. KOBİ'lerin rekabet edebilirliğini arttıracak, sistemin büyük aktörleri karşısında daha kuvvetli olmalarını sağlayacak projeler önceliğimiz. Bugün ülkede toplam girişimci sayısının yüzde 99,8'ini, istihdamın yüzde 74,2'sini, maaş ve ücretlerin yüzde 54,7'sini, cironun yüzde 63,8'ini, faktör maliyetiyle katma değerin yüzde 52,8'ini ve maddi mallara ilişkin brüt yatırımın ise yüzde 53,3'ünü KOBİ'ler oluşturuyor." dedi. KOBİ'lerin ülke ekonomisi için hem büyümenin motoru hem istihdam ve ihracatı sürükleyen hem de yapılan yatırımın yarısını üstlenen önemli bir değer kaynağı olduğunu altını çizerek, "KOBİ'ler, ekonominin lokomotifidir. Büyümeyi dengelemek ve sürdürülebilir kılmak için tek yol, KOBİ'leri ateşlemektir. Bu bağlamda MUTSO olarak, Avrupa İşletmeler Ağı projesinin bir parçası olduk. Başarılı bir proje dönemine imza atmayı ve bölgemizde fark yaratmayı hedefliyoruz. Avrupa İşletmeler Ağı, 60 ülkede 600'e yakın ortak kuruluş ve 3 bine yakın deneyimli uzmanıyla KOBİ'lere hizmet veriyor. Proje kapsamında her yıl, bu ağa bağlı yaklaşık 2 milyon KOBİ'ye ulaşma ve işbirliği yapma imkanı bulunuyor. Temel amacımız. üyelerimizin bu büyük pazardan pay alması. Bu projeyle üyelerimiz bilgilendirme ve danışmanlık, firmaya özel ticari ortak arayışı, firmalar arası ikili görüşmeler, KOBİ'ler arasında güvenilir iş ortaklıkları, ticari işbirliği veritabanından faydalanma, tüm firmalara ulaşma imkanı, teknoloji alanında destek, ar-ge ihtiyaçlarının belirlenmesi hizmetlerine rahatlıkla ulaşabilecekler." diye konuştu.

Bülent Karakuş, Avrupa İşletmeler Ağı ile işletmelerin uluslararası arenada rekabet edebilirliğini arttırmanın yanısıra teknoloji ve finansmana ulaşımın kolaylaşmasını da hedeflediklerini vurgulayarak, ülke genelinde 11 konsorsiyumu bulunan bu projenin ülke ekonomisine sağlayacağı katkının da gözardı edilemeyeceğini, büyüme ve gelişme için oda olarak alanında uzman personelle her zaman hizmet vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Açılış konuşmasının ardından Uzman Kurnaz projenin tafsilatı, hedefleri ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AVRUPA İŞLETMELER AĞI

İhracat potansiyelini arttırmayı hedefleyen Avrupa İşletmeler Ağı projesi, Batı Akdeniz Konsorsiyumu olarak tanımlanan Antalya KOSGEB Hizmet Müdürlüğü koordinatörlüğünde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Teknokent ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla bölgesinde hizmet verecek. Proje kapsamında Muğla'da çalışmalar dört ilçe odasıyla da koordineli şekilde yapılarak, olumlu etkilerinin Muğla'ya eşit fayda sağlaması hedefleniyor. İhracat yapan ya da ihracat potansiyeli olan üyelerin, daha ayrıntılı bilgi için MUTSO AB, Dış Ticaret, Proje ve Raporlama Birimi personeli Elvan Kocagöz ve Burcu Öztürk'le iletişime geçebileceği bildirildi.Cihan

KOBİ'ler için 'Avrupa İşletmeler Ağı' projesi tanıtıldı

KOBİ'ler için 'Avrupa İşletmeler Ağı' projesi tanıtıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim