• BIST 9524.59
  • Altın 2525.243
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

KOBİ’ler Hatay’da masaya yatırıldı

KOBİ’ler Hatay’da masaya yatırıldı
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜSİAD) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde düzenlenen "Büyüyen KOBİ'ler" konulu panel Hatay'da...

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜSİAD) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde düzenlenen "Büyüyen KOBİ'ler" konulu panel Hatay'da yapıldı. Panelde KOBİ'lerin ekonominin çalkantılı olduğu dönemlerden etkilenmeden ayakta durabilmelerinin yolları ve büyüme parametreleri ele alındı.

Programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'ın beş yıldır dışarıya farklı bir şekilde yansıtıldığını ifade etti. Bu durumun da moral bozucu olduğunu kaydeden Savaş "Sanki Hatay bir savaş ortamıymış gibi, her gün bomba patlıyormuş gibi dışarıda bir imaj oluşturuldu. İnsanlar buraya gelen misafirlerle bizleri ölçüyor. Bu sebepten dolayı ben hem Aalen Belediye Başkanına hem de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanına ve iş dünyasının kıymetli temsilcilerine bizlere moral verdikleri ve burada bir savaş olmadığını insanlara, misafirimiz olarak anlattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah onlarla birlikte iş dünyamızın hareketlenmesini ve özellikle yanı başımızdaki kardeş kanının bir an önce dinmesini ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Savaş, büyüyen KOBİ'ler çalışmasıyla küçük girişimcilere de kol kanat gerileceğini ve dolayısıyla ekonominin hareketleneceğine dikkat çekti. Savaş, ayrıca Hatay'da her renkten insanlarla barış içerisinde yaşadıklarına vurguladı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ise Antakya'ya 1980'lerin başında kısa bir ziyarette bulunduğunu hatırlatıp, "Bugün hakikaten milli duygularımızı ve barışı kucaklayan çeşitliliği gönülden hissettik. İş dünyası büyüğü ve küçüğüyle birbirini destekleyen bir zincirdir. Ülkemizin rekabet gücü için küçük iş gruplarımızın, büyük iş çevrelerinden öğreneceği çok şey var." dedi.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, TÜSİAD heyetini Hatay'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çinçin, "Önümüzdeki yıllarda Amanos Tüneli Projesi ile 100 Km'lik yol 30 Km'ye düşecek. Bu proje hayata geçirilirse bölgenin gelişip kalkınması katlanacak. Ancak diğer yandan Ortadoğu'da yaşanan insanlık dramı hepimizi üzüyor. Bu olayların Hatay'a verdiği olumsuz etkinin bitmesini istiyoruz." dedi. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadaoğlu ise Ortadoğu'daki insanlık dramına atıfta bulunarak, Hatay'ın ve Türkiye'nin bu ateş çemberiyle anılmaması gerektiğini belirtti.

Antakya Şehir Kulübü'nde gerçekleşen yemekli panele, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadaoğlu ve Hatay iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları katıldı. Programa Hatay'ın kardeş şehri Aalen'den gelen Alman heyeti de hazır bulundu.

KOBİ’ler Hatay’da masaya yatırıldı

KOBİ’ler Hatay’da masaya yatırıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim