• BIST 9645.02
  • Altın 2410.006
  • Dolar 32.5985
  • Euro 34.776
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

KOBİGEL'e son başvuru tarihi 6 Mayıs

KOBİGEL'e son başvuru tarihi 6 Mayıs
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan KOBİ Gelişim Destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan KOBİ Gelişim Destek

Programı (KOBİGEL), Ankara Sanayi Odası üyelerine tanıtıldı. Son başvuru tarihi 6 Mayıs olan KOBİGEL'de orta ve yüksek teknolojili üretim yapan işletmelere 300 bin lirası hibe olmak üzere 800 bin liraya kadar destek verilebilecek.

Ankara Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir, KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç ve çok sayıda sanayici katıldı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir toplantıda yaptığı konuşmada KOSGEB'in sanayiye çok büyük desteklerinin olduğunu belirtti.

Özdebir, şunları kaydetti: "'En büyük firmadan en küçük firmaya kadar bütün işletmelerimiz mutlaka KOSGEB'den yararlanmıştır. Hükümetin eylem planıyla beraber KOSGEB'in işleyiş tarzında da değişikliklere gidildi. Bunun ilk örneğini KOBİGEL ile göreceğiz. KOBİGEL projesi ülke genelinde yıllık 150 milyonluk bir destek verecek. Ankara'da ise imalat sanayinin orta yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerimize 300 bin lirası hibe olmak üzere 800 bin lira destek verilecek. Bu kapsamda KOSGEB desteklerinden üyelerimizin ve işini kurmak isteyen bütün girişimcilerin faydalanmaları umut ediyorum."

SON BAŞVURU 6 MAYIS

KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç ise KOSGEB olarak destek programlarını yenilediklerini, destek oranlarını ve destek limitlerini artırdıklarını söyledi. Karakoç, "'Hükümetimizin bize çok ciddi bir kaynak artırımı oldu. Destek bütçesi olarak değerlendirdiğimiz zaman geçmiş yıllardaki desteklerin 3 katına varan bir artışla toplamda yaklaşık 1 milyar TL'ye yakın bir destek bütçesi ayrıldı. Bu anlamda Başta sanayicilerimiz olmak üzere KOBİ'lere karşı KOSGEB'in üzerindeki yük ve sorumluluk artmıştır. Artık mazeret üretme zamanı değil, iş yapma KOBİ'lere destek verme zamanıdır." dedi.

KOBİGEL ile birlikte çağrı esaslı bir destek dönemini başlattıklarını anlatan Karakoç, "'Bu destek çağrısında imalat sanayinde faaliyette bulunan işletmelerimiz için orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında faaliyet bulunan işletmelerimize destek çağrısına çıktık. Başvurular 1 Nisan ile 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.'" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarından sonra KOSGEB KOBİ Uzmanı Murat Şükrü Soykan KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Soykan, Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ'lerin kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacağını belirtti. Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabileceklerini dile getiren Soykan, bu bağlamda 3. 4. 5. ve 6. bölgelerde imalat sanayinin sadece orta yüksek ve yüksek teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler proje başvurusunda bulunabilecekleri söyledi.

Cihan

KOBİGEL'e son başvuru tarihi 6 Mayıs

KOBİGEL'e son başvuru tarihi 6 Mayıs

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim