• BIST 9696.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Kobigel - KOBİ Destek Programı ATO Üyelerine Anlatıldı

Kobigel - KOBİ Destek Programı ATO Üyelerine Anlatıldı
KOSGEB tarafından imalat sanayinde katma değerli ürün üretiminin artırılması amacıyla hazırlanan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile 300 milyon...

KOSGEB tarafından imalat sanayinde katma değerli ürün üretiminin artırılması amacıyla hazırlanan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile 300 milyon liralık destek sağlanacak.

Adana Ticaret Odası (ATO) ile KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğiyle KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, KOBİ'lerin Türk ekonomisindeki yerinin her geçen gün daha da önem kazandığını belirterek, "İhracatımızın üçte ikilik bölümü KOBİ'ler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu anlamda gerek Ekonomi Bakanlığı, gerekse KOSGEB tarafından girişimcilere sunulan desteklerden en üst seviyede yararlanılması gerekiyor. Çünkü KOSGEB destekleri sıfıra yakın maliyetiyle kolay ulaşılabilecek konumda. Bu desteklerin ne olduğu ve nasıl yararlanılacağı konularında sürekli bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Türkiye ortalamasına baktığımızda Adana'nın bu desteklerden yararlanma oranının yüzde birin altı gibi çok düşük. seviyelerde olduğunu görüyoruz. Sunulan destekleri iyi takip etmeli ve mutlaka kendi işletmemize ve kent ekonomisine yansıtmak zorundayız. Bu anlamda imalat sanayine yönelik KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programını önemsiyor, tüm firmalarımızın bu desteklerden yararlanmalarını bekliyoruz" dedi.

KOSGEB Adana İl Müdürlüğü Uzmanlarından Özlem Özlütıraş da sunumunda, destek programından yararlanacak her KOBİ'ye 300 bin TL. ödemesiz, 700 bin TL. geri ödemeli, toplam 1 milyon TL'ye kadar destek verilebileceğini anlattı. KOBİGEL'in yeni bir program olduğunu kaydeden Özlütıraş, bu desteğin amacının KOBİ'lerin ekonomideki paylarını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini yükseltmek olduğunu bildirdi. Sadece imalat sanayine verilen bu desteklere 1 Nisan - 6 Mayıs tarihine kadar başvuru yapılabileceğini de hatırlatan Özlütıraş, destek miktarları hakkında bilgi verirken, orta yüksek ve yüksek teknolojide 800 bin TL'ye, geleneksel imalat sanayinde ise 600 bin TL'ye kadar destek verilebildiğini anlattı.

Kobigel - KOBİ Destek Programı ATO Üyelerine Anlatıldı

Kobigel - KOBİ Destek Programı ATO Üyelerine Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim