• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

“KOBİ Gelişim Destek Programı” Adaso’da Tanıtıldı

“KOBİ Gelişim Destek Programı” Adaso’da Tanıtıldı
KOBİ'lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin yanı sıra rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin artırılmasını amaçlayan KOSGEB'in...

KOBİ'lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin yanı sıra rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin artırılmasını amaçlayan KOSGEB'in "KOBİGEL-Kobi Gelişim Destek Programı" bilgilendirme toplantısı Adana Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, bilgilendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, oda olarak KOBİ'lerin gelişimini büyük önem verdiklerini belirterek, KOBİ'lerin bilgilendirilmesine ve desteklenmesine yönelik girişimlerini sürdüreceklerini belirtti. Kıvanç, geleneksel imalat sanayi KOBİ'lerinde katma değerin artırılması projesinden Adana'nın yararlanamadığını, bunun yeniden düzenlenmesi, Adana sanayi firmalarının da bu destekten yararlandırılması gerektiğini söyledi.

BAŞVURUDA SON GÜN 6 MAYIS

KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen, program kapsamında "Orta, Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirme" ve "Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ'lerinde Katma Değerin Artırılması" proje teklifi çağrısına çıkıldığını bildirdi.

Proje başvurularının web ortamında 6 Mayıs'a kadar alınacağını belirten Şen, KOBİ'lere 300 bin liraya kadar hibe, 500 bin liraya kadar ise faizsiz kredi desteği sağlanmasının öngörüldüğünü ifade etti. Şen, destek oranının 1 ve 2. bölgelerde yüzde 60 olarak belirlendiğini, yerli makine-teçhizat alınması durumunda yüzde 15 ek destek verileceğini kaydetti.

Proje desteğinden yararlanmak isteyen firmalara da uyarılarda bulunan KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen, sunulacak projede amacın ulaşılabilir, gerçekçi ve somut çıktılar üreten nitelikte olması gerektiğini belirtti.

“KOBİ Gelişim Destek Programı” Adaso’da Tanıtıldı

“KOBİ Gelişim Destek Programı” Adaso’da Tanıtıldı

“KOBİ Gelişim Destek Programı” Adaso’da Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim