• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

KOBİ-gel Proje Destek Müracaatları 6 Mayıs’ta Sona Eriyor

KOBİ-gel Proje Destek Müracaatları 6 Mayıs’ta Sona Eriyor
KOSGEB Yozgat Müdürlüğü ile Oran Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Ofisi işbirliğinde KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Bilgilendirme toplantısı...

KOSGEB Yozgat Müdürlüğü ile Oran Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Ofisi işbirliğinde KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, KOSGEB Yozgat Müdürü Mustafa Işık, Oran Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız ve işletme yetkilileri katıldı. Yatırım Ofisi Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda KOSGEB Yozgat Müdürü Işık, katılımcılara destek programıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Yozgat'ta işletmelerin proje başvurusu yapabilmeleri için kısa bir süre kaldığını hatırlatan Işık, işletmelerin önce online sistemden başvuru yapıp sonra da çıktısı ile birlikte Müdürlüğe başvurmaları gerektiğini ifade etti. Işık, " Proje teklif çağrıları için Yozgat genelinde imalat sanayinin hem orta-yüksek ve yüksek teknoloji hem de imalat sanayinin düşük-orta düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler proje başvurusunda bulunabilecektir" dedi.

Kalkınmada öncelikli 5. bölgede yer alan Yozgat'ta destek oranının yüzde 80 olduğunu hatırlatan Işık, "İmalat Sanayinde faaliyet gösteren işletmelere, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında Makine - Teçhizat giderleri için, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 13.09.2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan SGM 2014 /35 Sayılı Yerli Malı Tebliğine uygun olarak alınmış yerli malı belgesi ile tevsik edilmesi durumunda destek oranlarına yüzde 15 oranında ilave destek verilecektir. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programına başvuru yapacak, İlimiz işletmelerinin 2014 ve 2015 yılı KOSGEB KOBİ Bilgi Beyannamelerinin Onaylı olması gerekmektedir.İşletmelerimiz başvurularını en geç 06 Mayıs 2016 tarihine kadar elektronik ortamda, www.kosgeb.gov.tr adresinden işletme kullanıcı adı ve şifresi ile yapabilecektir. Tüm imalatçı İşletmelerimizin KOBİGEL Projelerini son başvuru tarihini beklemeden sistem üzerinden doldurmaları sonrada projenin çıktısını alıp her sayfa imzalı ve kaşeli olarak Müdürlüğümüze sunmaları büyük bir önem arz etmektedir." şeklinde konuştu.

Toplantı, KOSGEB Yozgat Müdürü Mustafa IŞIK tarafından katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim