• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Ko-mek Rekor Katılımla Eğitimlere Devam Ediyor

Ko-mek Rekor Katılımla Eğitimlere Devam Ediyor
KO-MEK'te kurs merkezleri yönetici ve yardımcılarına drama eğitimi veriliyor.

KO-MEK'te kurs merkezleri yönetici ve yardımcılarına drama eğitimi veriliyor.

KO-MEK, 2015-2016 eğitim sezonunda geride bıraktığı 3 ay içerisinde 156 farklı branşta 25 bin 279 Kursiyere ulaşarak eğitimde devrim yapmaya devam ediyor. Kiminin meslek sahibi olmak için eğitim hayatında kaçırdığı fırsatları telafi etmek adına, kiminin sanatsal faaliyetler içerisinde profesyonelleşmek için geldiği Halk Üniversitesi KO-MEK, kurum içi eğitim çalışmalarını da sürekli aktif tutarak eğitim kalitesini sürdürebilir hale getiriyor. Bu kapsamda kurs merkezi yöneticileri ve yardımcıları için düzenlenen drama eğitimleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Drama eğitimlerini veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Mehmet Beyazıt Uzgaş, çalışma hakkında bilgi verdi. Yatay, dikey ve kişisel ilişkilerin nasıl olması gerektiği hakkında eğitimler verdiklerini ifade eden Uzgaş, kültürel değerlerle ilgili sohbetlere ağırlık verdiklerini söyleyerek, "Eğitime katılan arkadaşlarımızın günlük hayatta yaşadıkları bir takım olayları drama uygulaması yaparak değerlendiriyoruz. İş yerinde meydana gelen bir olay karşısında nasıl davranılması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz"dedi.

Geçtiğimiz yıl "Bilmeyi Bilmek" başlığı altında eğitimler verdiklerini belirten Uzgaş, bu yılki eğitimlerde "Öğrenmeyi Öğrenmek" konusunu işlediklerini söyledi. Uzgaş, "Bu yıl öncelikle kendimizi tanıyalım düşüncesi ile zihin çerçeveleri üzerinde duruyoruz. Düşünce zekası, duygu zekası ve ruhi zeka yani sezgi zekası çerçevelerinde ruhun yedi hali üzerine çalışıyoruz" diye konuştu.

Drama eğitimlerini takip ederek değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, herkesin bu eğitimleri alması gerektiğini ifade ederek, "Bu eğitimlerde her inançlı insanın elde etmesi gereken bilgiler var. Bize sunulan bu dünya hayatında defterimizde pozitif yönlerimizin çok olması, negatif yönlerimizin olmaması için çaba göstermeliyiz. Tam olarak mümkün olmasa da karınca misali bu yolda olmak önemlidir. Sorumlu olduğunuz kişilerin hakkını yememek, onları iyi idare etmek ve geçiminizi sağlamış olduğunuz işin hakkını vermeniz gerekir. Kul hakkının çok derin bir anlamı vardır. Görevinizi yaparken ihmalkar davranırsanız, tek bir kişinin hakkına girmiş olmuyorsunuz o yüzden çok ince düşünmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim