• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Ko-mek, Ahilik Geleneğini Canlandırıyor

Ko-mek, Ahilik Geleneğini Canlandırıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliği ile...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen girişimcilik eğitimlerinin tanıtımı Kocaeli Ticaret Odası'nda yapıldı.

Toplamda 640 kursiyerin katılacağı eğitimler KO-MEK Gölcük Mevlana ve Yenikent Kurs Merkezlerinde 72 saat olarak verilecek. Hafta içi ve hafta sonu gruplarının da olacağı eğitimlerin tanıtım programına AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, İŞ-KUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, KOSGEP Müdür Vekili ve KOBİ uzmanı İbrahim Usta Ömer ve Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan katıldı.

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, kadınların iş hayatında daha fazla yer almalarını hedeflediklerini belirterek, çalışma hayatında kadınların güçlü olmasının toplumu da güçlü kılacağını söyledi.

2010 yılından beri girişimcilik eğitimleri gerçekleştirdiklerini ifade eden KOSGEB Müdür Vekili İbrahim Ömer Usta, girişim kültürünün gelişmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, "Devletimizin bize verdiği misyonla yeni kurulan işletmelerin henüz fidan iken kök salmasına zemin hazırlıyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, KO-MEK'in sosyal belediyeciliğin bir parçası olarak 12 yıl önce kurulduğunu ve vatandaşlara meslek kazandırdığını ifade ederek, "Bir toplumda eğer kadınlar varsa o toplum gelişir. KO-MEK'te kadın kursiyerlerin oranı erkeklere oranla çok yüksek düzeyde. KO-MEK sayesinde ilimiz kadınları, "Ben de varım" diyor ve ekonomiye katkı sağlıyor. Bu dört kurumumuzun ortak gerçekleştirdiği eğitim programı kadınların kendilerini ifade etmelerini sağlayacak bir projedir. Bu proje onlar için büyük bir fırsat. Kocaeli böyle kurumlara sahip olduğu için şanslı. Kentleri inşa edipte insanları ihmal ediyorsanız hiçbir anlamı olmaz" şeklinde konuştu.

Ko-mek, Ahilik Geleneğini Canlandırıyor

Ko-mek, Ahilik Geleneğini Canlandırıyor

Ko-mek, Ahilik Geleneğini Canlandırıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim