• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

KMÜ, bilimsel performansta ilk 10 üniversite arasına girdi

KMÜ, bilimsel performansta ilk 10 üniversite arasına girdi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), bilimsel performans sıralamasında Türk devlet üniversiteleri arasında 10'uncu sırada yer aldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), bilimsel performans sıralamasında Türk devlet üniversiteleri arasında 10'uncu sırada yer aldı. KMÜ, 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ise 3'üncü sıraya yerleşti.

Bakanlar Kurulu kararıyla öğretim elemanlarının bilimsel performanslarını değerlendirmek amacıyla ilk kez 2016 yılında hayata geçirilen akademik teşvik yönetmeliğine göre akademisyenler bilimsel nitelikteki çalışmalarından teşvik ödeneği almaya başladı. Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın, patent, uluslararası bildiri, ödül, tasarım, sergi ve atıflar olmak üzere dokuz kategoride değerlendirildiği uygulama, en çok ödenek alan üniversitelerin sıralamasını da ortaya koydu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, bilimsel performans sıralamasında 97 devlet üniversitesi içerisinde 10'uncu sırada yer alırken 2006 yılından sonra kurulan 54 devlet üniversitesi arasında 3'üncü sıraya yerleşti.

"KMÜ'lü öğretim elemanları ilk sırada"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından hazırlanan ve devlet üniversitelerinin akademik teşvik sıralamasına yer verilen rapora göre 2017 yılında Türk devlet üniversitelerinde görev yapan 111 bin 399 öğretim elemanından 40 bin 366'sı akademik teşvik ödeneğinden yararlanabildi. Tam puan performans (100 puan) gösteren öğretim elemanlarının toplam öğretim üyesine oranında KMÜ'lü akademisyenler ilk sırada yer aldı.

"KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi 1'inci sırada"

Raporda fakültelere göre devlet üniversitelerinin sıralamasına da yer verildi. Buna göre KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi 1'inci, Sağlık Bilimleri Fakültesi 4'üncü, Mühendislik Fakültesi 9'uncu, Edebiyat Fakültesi 20'nci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 21'inci, İslami İlimler Fakültesi 40'ıncı oldu. Meslek yüksekokullarının da değerlendirildiği rapora göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi meslek yüksekokulları 80 üniversite arasında 22'nci sırada yer aldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, gösterdikleri performans nedeniyle KMÜ'lü akademisyenleri tebrik ederek, "Bölgemizin ve ülkemizin kalkınması, bilimsel literatüre katkı sunulması ve genç nesillere yüksek standartlarda eğitim imkanları sunulması noktasında akademik gerekliliklerini yerine getirme gayretiyle çalışmalar yapan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak güçlü Türkiye sevdamıza bir adım daha yaklaşmak gayesiyle bilim camiası adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

KMÜ, bilimsel performansta ilk 10 üniversite arasına girdi

KMÜ, bilimsel performansta ilk 10 üniversite arasına girdi

KMÜ, bilimsel performansta ilk 10 üniversite arasına girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim