• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Kmtso Meclis Toplantısı

Kmtso Meclis Toplantısı
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, yabancı makine üreticileri nazarında önemli bir müşteri portföyü oluşturduklarını...

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, yabancı makine üreticileri nazarında önemli bir müşteri portföyü oluşturduklarını söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, "Kahramanmaraş İlçelerinin Entegrasyonu ve İşbirliğinin Güçlendirilmesi" teması ile 36. Meclis toplantısı Elbistan ve Afşin ticaret ve sanayi odalarının katılımı ile gerçekleştirildi.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, "Tekstil Makineleri Fuarı"nın ikincisinin 28-30 Nisan tarihleri arasında ikincisi düzenleneceğini belirtti. Kahramanmaraş'ın tekstil anlamında güçlü bir kent olduğunu söyleyen Karaküçük, "Bununla birlikte makine firmaları nazarında önemli bir müşteri portföyü oluşturuyoruz. Bu zamana kadar bu firmaları hep yurt dışında ziyaret ettik. Teknik danışmanları ile oralarda görüştük, çok şükür ki Kahramanmaraş'ta tekstil makineleri fuarının ikincisini düzenliyoruz. Geçen yıl düzenlenen fuar yüzde 100 doluluk göstermişti. Bu yıl da fuar dolmuş durumda" dedi.

Uzakdoğu ve Tayvan'ın önemli bir üretim üssü olduğunu hatırlatan Karaküçük, "3-8 Mayıs tarihleri arasında Tayvan Üretim Teknolojileri Fuarı'na katılım göstereceğiz. Avrupa ve Amerika ihracat pazarının yanında Asya, Çin, Hindistan ve Uzakdoğu pazarları dünyada ciddi bir üretim üssü. Maliyetler yönüyle bizim yarışamadığımız bir bölge. Buradan hem teknoloji hem de bazı ucuz hammadde temin edilebilir. Malezya ile Türkiye geçen yıl serbest ticaret anlaşması imzaladı. Önümüzdeki dönem içerisinde de Tayvan ile de olacaktır. Bu açıdan ticari anlaşmayı önemli buluyorum" diye konuştu.

"NİTELİKLİ KESİM BURADA KALSIN"

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin her geçen gün geliştiğini, bununla birlikte öğrenci sayısının da her geçen gün arttığını kaydeden Karaküçük, şöyle devam etti:

"Şu anda 23 bin öğrencisi var. Bu öğrencileri yüzde 50'sinden fazlası Kahramanmaraş dışından. Kahramanmaraş göç almıyor, genellikle ilçelerimiz ve kırsaldan göç alıyoruz. Kahramanmaraş göç alacaksa kalifiye ve eğitim düzeyi yüksek insanları almalı. Yaklaşık 23 bin öğrencinin 13 bini şehir dışından geliyorsa mümkün olduğunca buradan mezun olmuş teknik eleman ve mühendislerin Kahramanmaraş'ta kalmasını sağlamak lazım. Sanayici ve iş dünyası ile bu insanları buluşturmamız ve şehrin yaşanılabilir bir konumda olduğunu bu insanlara anlatmamız ve bu güveni vermemiz gerekir."

Üniversite - sanayi birlikteliğinin en önemli örneklerinden olan AR-GE Proje Pazarı'nın bu yıl beşincisini gerçekleştireceklerini söyleyen Karaküçük, "Üniversite de gerek akademik gerek ise okuyan öğrencilerimizin değişik fikirleri, teknik donanmaları ve teknik becerileri olan insanların bu bilgilerini hayata geçirip gerçekleştirebilecekleri organizasyon olarak değerlendiriyoruz. Yeni bir iş, yeni bir buluş arayan herkesi bu organizasyona davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim