• BIST 9491.27
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği bölge toplantısını Zonguldak’ta düzenledi

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği bölge toplantısını Zonguldak’ta düzenledi
Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD)" nin yurt genelinde düzenlediği etkinlikler kapsamında yer alan ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp...

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD)" nin yurt genelinde düzenlediği etkinlikler kapsamında yer alan ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde düzenlenen Zonguldak Bölge Toplantısı, BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Şebnem Kargı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

"Rehberimizi Birlikte Kullanalım - Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Uygulama Rehberi: Üriner Sistem Örnekleri" konulu toplantı, "Antibiyotik Duyarlılıklarının Saptanması ve İzlenmesi Çalışma Grubu" işbirliği ile düzenlendi. Toplantıda; KLİMUD'un uygulamaya sunmuş olduğu "Üriner Sistem Örnekleri Rehberi" eşliğinde üriner sistem örneklerine mikrobiyolojik yaklaşım ve antibiyotik duyarlılık sonuçlarının kısıtlı bildirimi, olgular eşliğinde tartışıldı.

Moderatörlüğünü BEÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Canan Külah'ın üstlendiği toplantının düzenleme ekibinde ayrıca aynı Anabilim Dalı'nın akademik ve teknik üyeleri de yer aldı. Prof. Dr. Canan Külah, Prof. Dr. Füsun Cömert, Uzm. Dr. Derya Çakır, Uzm. Dr. Agâh Terzi ve Arş. Gör. Dr. Nilüfer Uğur Özlük sunumlarıyla toplantının bilimsel yönüne katkıda bulunurken, Sayın Prof. Dr. Ahmet Özbek ve KLİMUD Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Berrin Esen oturumlara başkanlık yaptı.

Toplantı, Zonguldak ve civar illerde görevli Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlarının yanı sıra Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Üroloji Anabilim Dallarının akademik personel ve öğrencilerinin katılımıyla multidisipliner bir düzeyde gerçekleşti. Güncel bilgi paylaşımlarının, katkıların ve bilimsel tartışmaların yer aldığı etkinlik, katılımcıların memnuniyetlerini bildiren konuşmaları ve iyi dilekleriyle tamamlandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim