• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Klasik otomobiller tarihle buluştu

Klasik otomobiller tarihle buluştu
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin (İKOD) 7. kuruluş yılı nedeniyle klasik otomobiller, tarihi Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilendi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin (İKOD) 7. kuruluş yılı nedeniyle klasik otomobiller, tarihi Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilendi. Görücüye çıkan yarım asırlık araçların yılların çizgilerini üzerlerinde taşıdıkları görülürken, ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. İKOD Başkanı Serkan Okay, Koç Müzesi gibi tarihi bir yerde, klasik otomobillerle tarihi bir araya getirmek istediklerini söyledi.

İKOD, kuruluşunun 7. yılını Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen farklı bir etkinlikle kutladı. Klasik otomobil sahipleri, yapıldığı yılların izlerini taşıyan araçlarını İKOD için sergiledi. Klasik otomobiller, ziyaret edenler tarafından ilgiyle izlendi. Genç yaşlı birçok ziyaretçi, tarihe meydan okuyan araçlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Etkinliği düzenleyen İKOD Başkanı Serkan Okay, Koç Müzesi gibi tarihi bir yerde, klasik otomobillerle tarihi bir araya getirmek istediklerini söyledi. Okay, "Kuruluşumuzun 7. yılı nedeniyle tarihe meydan okuyan araçları bu tarihi mekanla bir araya getirerek kuruluşumuzu kutlamak istedik. Klasik araçlar günümüz araçlarından çok farklılar, çok renkliler, estetikleri, konforları, süratleri farklı onun için ilgi çekiyorlar. Günümüzdeki araçları hep aynı renk ve çizgilerde her biri bir sanat eseri olan bu klasik otomobilleri geleceğe taşımak istiyoruz." dedi.

'BÜYÜNCE KLASİK OTOMOBİL İSTİYORUM'

Etkinliğe katılan 7 yaşındaki Eren, klasik bir Ford otomobili küçük olması ve renkleri nedeniyle beğendiğini söyledi. Eren, "Araç her yere girebilir önünde ekstra lambalar var. Bütün ailem arabaları sevdiği için klasik arabaları seviyorum. Araba kullanacak yaşa geldiğimde benimde böyle bir arabam olmasını istiyorum." diye konuştu.

DOKTOR, İKİ KARDEŞİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Etkinliğe 1956 model Chervolet model arabayla katılan Esra İyidoğan, eşinin merakı üzerine aracın alındığını söyledi. İki kız annesi Esra İyidoğan, "İlk geldiğinde kısa bir süre restorasyon yaptık ve bu haline geldi. Ben normal araç kullanıyorum ama eşim klasik aracı kullanmama izin vermiyor. İki kızım var ve ikisi de bu aracı çok seviyorlar. Kızlarımız araçla o kadar bağ kurdular ki adını doktor koydular. Klasik aracın kime kalacağı üzerine tartışmalar çıkıyor. İki kızım ve araç tek, kızlarımız bu aracı çok seviyor ve en kısa zamanda klasik bir araç daha almayı düşünüyoruz. Klasik araçların nesiler boyu ihtişamıyla güzelliğiyle sergilenmesini istediğimiz için ise bu aracı kızlarımıza bırakmayı düşünüyoruz. Bu tarz araçların trafikte olması da ilgi çekiyor." dedi.

Klasik otomobil sevdalısı ve kardeşiyle klasik otomobil nedeniyle tartışan Suğra İyidoğan, "İki kardeşiz, şimdiden "doktor" kime kalacak diye aramızda tarışmaya başladık. Çünkü o da ailemizden biri oldu. Babamdan dolayı bizde de klasik otomobilleri sevmeye başladık. Klasik otomobili babam, anneme dahil kimseye kullandırmıyor çünkü onun kıymetlisi o araç. Belki ilerde kullandırır." ifadelerini kullandı.

SÜRÜCÜLER KAZA YAPAR DİYE TRAFİKTE KULLANAMIYORUZ

Amerikan yapımı 1961 Corvette sahibi Burak Başar, klasik aracının motor sesini dinleyerek bütün arızalarını anladığını söyledi. Başar, "Bu arabayla sürekli trafiğe çıkamıyorsunuz. İstanbul trafiğinde maalesef ki bu araçlar klasik oluğu için birileri bakarken kaza yapılabiliyor. Dikkat dağınıklığına sebebiyet verememek için genelde otoban tarzı yerlerde değil daha sakin yerlerde kullanmayı tercih ediyoruz. Güneşli havalarda bu araçların keyfi de bir başka oluyor." dedi.Cihan

Klasik otomobiller tarihle buluştu

Klasik otomobiller tarihle buluştu

Klasik otomobiller tarihle buluştu

Klasik otomobiller tarihle buluştu

Klasik otomobiller tarihle buluştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim