• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

KKTC’li Bakanın 4 Damarına By-pass Yapıldı

KKTC’li Bakanın 4 Damarına By-pass Yapıldı
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun...

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun dört damarına by-pass yapıldı.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu 7 Mart'ta kalp krizi geçirmişti. Bakan Ertuğruloğlu'nun tedavisinin devam ettiği Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erdal, KKTC'li Bakanın 7 Mart akşamı 18.30 sıralarında hastaneye getirildiğini kaydederek, "Bir haftaya yakın bir süredir mide bölgesinde ağrıları vardı. Bu çoğu zaman kalple ilgili de olabilir ve tetkiklerde öncelikler taşır. Bu neden kardiyolojik yönden tetkikleri yapıldı ve anjiyo neticesinde cerrahi müdahale kararı alındı. Bugün de cerrahi müdahale, by-pass operasyonu uygulandı. Operasyonu Kardiyovasküler cerrahi bölüm başkanımız Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu ve ekibi gerçekleştirdi" dedi.

"AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ"

Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu ise, Bakan'ın kardiyoloji kliniğinde yapılan anjiyografisinde sol ana koroner damarında yüzde 90'ın üzerinde yaklaşık yüzde 100'e yakın darlık ev sağ koroner iki yerde yüzde 90'ından fazla darlık vardı" dedi.

Dr. Sanisoğlu kalbin kasılmasının ileri derece bozulduğunu kaydederek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Erken ameliyat kararı alındı. Bir günlük hazırlık sonrası bu sabah bakanımızı ameliyata aldık. Ameliyat yaklaşık 4 buçuk saat sürdü. Dört damarına by-pass yapıldı. Şu anda durumu iyi, yoğun bakımda, gözlem altında. Tabi kalbi destekleyen ilaçlar alıyor ve bunları bir müddet alacak, yoğun bakım süresince bunları pey der pey keserek daha sonra bakanı uyandırarak daha sonra birkaç üç içinde servise vermeyi planlıyoruz."

Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu, Bakan'ın daha önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle ileri derecede bozuk olduğunu belirterek, "Bu ameliyatın riskini arttıran bir durum. normal by-pass ameliyatına göre oldukça riskli bir durum. Kalbin kasılması nakile gidebilecek sınırdaydı, o kadar bozuktu. Tüm bu şartlar altında ameliyat başarılı geçti. Hasta şu anda yoğun bakımda, uyuyor. Yaklaşık 10-12 saat daha uyuyacak " dedi.

Ertuğruloğlu'nun şeker hastası olduğu için farkında olmadan da kalp krizi geçirmiş olabileceğini sözlerine ekleyen Sanisoğlu, "Yoğun bakımdan sonra biz hastaları yaklaşık 1 hafta sonra serviste tutuyoruz. Bir buçuk 2 aylık bir dönemden sonra ameliyat öncesi tüm görevlerini yerine getirebilir" açıklamasını yaptı.

KKTC’li Bakanın 4 Damarına By-pass Yapıldı

KKTC’li Bakanın 4 Damarına By-pass Yapıldı

KKTC’li Bakanın 4 Damarına By-pass Yapıldı

KKTC’li Bakanın 4 Damarına By-pass Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim