• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

KKTC’li Bakan: Özgecan’ın katilinin Kıbrıs’a gömülmesi mümkün değil

KKTC’li Bakan: Özgecan’ın katilinin Kıbrıs’a gömülmesi mümkün değil
KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in KKTC'deki kimsesizler mezarlığına gömüleceği yönündeki...

KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in KKTC'deki kimsesizler mezarlığına gömüleceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Akansoy, "Böyle bir olayın olma ihtimalini de mümkün görmüyorum. Bu bir spekülasyondur. Elbette Türkiye'de bu konuyla ilgili gerekli önlemini gerekli girişimini yapacaktır."dedi.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı evine gitmek üzere bindiği minibüste tecavüze yeltenip hunharca katleden minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'in tutulduğu cezaevinde tabancayla öldürülmesinin ardından Altındöken'in defin krizi devam ediyor. Özgecan'ın katilinin cenazesinin Türkiye'de bazı illerde dolaştırıldığı ancak defnedilemeyince KKTC'de kimsesizler mezarlığına gömüleceği öne sürüldü.

Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, bu iddiaların spekülasyondan ibaret olduğunu aktardı.

"BÖYLE BİR OLAYIN OLMASINI MÜMKÜN GÖRMÜYORUM"

Şu anda bu konuyla ilgili kendilerine gelen herhangi bir talep olmadığını ifade eden Akansoy, "Konuyla ilgili önümüzde herhangi bir talep söz konusu değildir. Ne resmi kanaldan ne de gayri resmi olarak bu konuyla ilgili bir diyaloğumuz bir görüşmemiz olmamıştır. Dolayısıyla biz kendi ülkemizle ilgili çalışmalar yürütmeye devam etmekteyiz. Bu bilgi bizim açımızdan asılsızdır. Böyle bir konu yoktur." şeklinde konuştu.

Böyle bir olayın olma ihtimalini de mümkün görmediğine dikkat çeken Akansoy, "Bu bir spekülasyondur. Elbette Türkiye'de bu konuyla ilgili gerekli önlemini gerekli girişimini yapacaktır." dedi.

Söz konusu iddialar üzerine Kıbrıslı Türkler sosyal medyadan yayınladıkları mesajlarda bu yöndeki iddiaların doğru olması durumunda, cesedi kabul etmeyeceklerini böyle insanların Kıbrıs'ta yeri olmadığı yönünde mesajlar paylaştı.

Cihan

KKTC’li Bakan: Özgecan’ın katilinin Kıbrıs’a gömülmesi mümkün değil

KKTC’li Bakan: Özgecan’ın katilinin Kıbrıs’a gömülmesi mümkün değil

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim