• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

KKTC’deki Öğrencilerin De Sağlık Güvenceleri Var

KKTC’deki Öğrencilerin De Sağlık Güvenceleri Var
Erzurum'da üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi tanıtıldı.

Erzurum'da üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi tanıtıldı. Adada öğrenim görecek öğrenciler, SGK'yla anlaşmalı olan Yakın Doğu Üniversitesi'nde fark ücreti ödemeden sağlıktan yararlanabilecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi, üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerine tanıtıldı. KKTC'de eğitim görecek öğrenciler, SGK'yla anlaşmalı olan Yakın Doğu Üniversitesi'nin sağlık hizmetlerinden kolayca yararlanabilecekler. Ailelerin gözünün arkada kalmayacağını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Turan, "Üniversite hastanemizin SGK'ya bağlanmasıyla birlikte öğrenim gören öğrencilerimiz rahatlıkla sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Adaya gelen her öğrenci fark ücreti ödemeden Yakın Doğu Üniversitesi'nde tedavi ve muayane olabilecekler. Buradan ailelere sesleniyorum gözünüz arkada kalmasın" dedi.

16 fakülte ve 160'dan fazla bölümü bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'nde öğrenim görecek öğrenciler, yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ve yüzde 100 burs imkânlarından faydalanabilecek. 130 farklı ülkeden gelen öğrencilerin yabancı dil eğitimi almalarına da büyük destek sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi, yeni öğrencilerini bu sene ağırlayacak. Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Turan, Kıbrıs'ın eğitim adası olma yolunda büyük adımlar atıldığını belirterek, "Kıbrıs'ta 12 üniversite var. Ben de bu üniversitelerden en büyüğü olan 30 bine yakın öğrencisi bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'ni temsil ediyorum. Adaya 130 ülkeden öğrenci geliyor. Bunların hepsi de orada eğitim alıyorlar. Burada eğitimlerinin farklı fakültelerde farklı dillerde alıyorlar. Pakistan'dan gelen de Çin'den gelen de ortak bir dil konuşuyorlar. İngilizce konuşuyorlar ama geldikleri ülkede Türkçeyi öğreniyorlar. Bizim gibi Türkçe konuşan kişilerle arkadaşlık paydaşlarını geliştirerek orada pratik alan oluşturarak yabancı dillerini geliştirebiliyorlar. Onun için KKTC'de eğitim almak keyiflidir. Çünkü dünyanın en güvenilir ülkelerinden birisi özelliğini taşıyor" dedi.

Kıbrıs'ta okumanın büyük bir külfet getirdiği sorularını yanıtlayan Hüseyin Turan, "Merak etmeyin size İstanbul kadar yakın, İstanbul kadar ucuz ve bir İstanbul kadar da pahalıyız. Çok pahalı ve çok uzak ülke değiliz. İstanbul'da bir üniversite kazandınız ve orada bir ev kiralayacaksınız. Güneş görmeyen bodrum katındaki bir ev tutsanız dahi bunun fiyatı bin 200 liradır. Bunun yanındaki ek doğalgaz ücretiniz de olacak ve haricinde okula gitmek için otobüs kullanmak zorunda kalacaksınız. Tüm bunların giderlerini toplarsanız neredeyse 2 bin liranın üzerinde olacak. Eğer Kıbrıs'ta bu şartları aramak isterseniz eşyalı bir ev kirası İstanbul ile eşdeğerdir. Kıbrıs sıcak bir iklime sahip olması nedeniyle doğalgaz gibi ek gideriniz de söz konusu olmayacaktır. Onun dışında üniversiteye ulaşımınız ücretsizdir. Her iki şart karşılaştırıldığında aradaki farkın olmadığını hatta Kıbrıs'ın daha aşağılarda olduğunu göreceksinizdir" diye konuştu

"BİN KİŞİLİK KÜTÜPHANEYE SAHİBİZ"

Akdeniz bölgesinde en büyük kütüphaneye sahip olduklarını söyleyen Hüseyin Turan, "Kampüs içerisinde Akdeniz bölgesinin en büyük kütüphanesine sahibiz. Bin kişinin aynı anda ders çalışabileceği bu kütüphaneden yararlanma imkânlarınız var. Bu kütüphanenin içerisinde 1 milyon kitap ve materyaller bulunmaktadır. Milyonlarca bilginin toplandığı bir veri bankası mevcut ve Amerikan Library sistemine göre inşa edilmiş bir yazılım güncellemesi yapılarak en üst düzeye çıkarılmış kütüphanemiz sizlerin hizmetinde olacaktır" şeklinde konuştu.

KKTC’deki Öğrencilerin De Sağlık Güvenceleri Var

KKTC’deki Öğrencilerin De Sağlık Güvenceleri Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim