• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

KKTC'de UBP ve DP arasında hükümet protokolü imzalandı

KKTC'de UBP ve DP arasında hükümet protokolü imzalandı
KKTC'de hükümet kurma çalışmaları kapsamında Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Demokrat Parti (DP) Koalisyon Hükümeti Protokolü bugün imzalandı.

KKTC'de hükümet kurma çalışmaları kapsamında Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Demokrat Parti (DP) Koalisyon Hükümeti Protokolü bugün imzalandı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde gerçekleşen törende, protokole UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile DP Genel Başkanı Serdar Denktaş imza attı. Protokol, her iki partinin bugün akşam üzeri toplanacak parti meclislerinin onayına sunulacak. Parti meclisleri hükümet programı ve kabine konusunu da ele alacak.

Bakanlar Kurulu listesi ise yarın 11.00'de KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunulacak. Yeni hükümet listesi yarın saat 13.30'da olağanüstü toplanacak Cumhuriyet Meclisi'nde okunacak.

ÖZGÜRGÜN: YARIN HÜKÜMETİ KURMUŞ OLACAĞIM

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, imza sonrası yaptığı açıklamada, "CTP- UBP istifasından sonra Sayın Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirmiş bulunuyorum. Bu süreç dolayısıyla öncelikle hükümeti kurma görevini aldıktan sonra Demokrat Parti ile görüştük. Hükümet kurma konusunda çalışmaları ilerletme konusunda her iki tarafın Parti Meclisi'nde almış olduğu kararların ardından DP ile bir hükümet kurma konusunda mutabakata varmış bulunuyoruz." dedi.

Özgürgün, "Bugün UBP- DP koalisyon protokolünün karşılıklı olarak teatisi ile birlikte yarın saat 11:00'da Cumhurbaşkanına kabineyi sunarak hükümeti kurmuş olacağım " şeklinde konuştu.

DENKTAŞ: RUMLAR RAHATSIZ OLMUŞ OLABİLİR

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da yaptığı açıklamada son derece verimli ve süratlı bir çalışma dönemi geçirdiklerini kaydetti. "Aynı uyum hükümet etme döneminde de devam ettiği müddetçe bu ülkenin sorunlarını aşmak noktasında başarılı olacağımıza inanıyorum" diyen Denktaş, " Kıbrıs'ta devam eden müzakere masasını olumsuz etkileme niyetimiz yok. Tam aksine Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirecek davranışlar içerisinde olacağız. Rum tarafı rahatsız olmuş olabilir. Onlar bizim burada hayat dondurmamızı bekliyorlarsa öyle bir şey olmayacak. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkenin ekonomik sorunları vardır. Bu sorunları çözmek için büyük bir uyum içinde çalışacağımızı söyleyebilirim." açıklamalarında bulundu.

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, UBP milletvekillerinin istifasının ardından, 5 Nisan'da CTP-UBP Koalisyon Hükümeti'nin istifasını sunmuş ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da 8 Nisan'da Özgürgün'ü hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Cumhuriyet Meclisi'nde 18 UBP, 20 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 5 Demokrat Parti (DP), 3 Toplumcu Türk Partisi (TDP) ve 4 bağımsız milletvekili bulunuyor.Cihan

KKTC'de UBP ve DP arasında hükümet protokolü imzalandı

KKTC'de UBP ve DP arasında hükümet protokolü imzalandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim