• BIST 9645.02
  • Altın 2405.746
  • Dolar 32.5921
  • Euro 34.7971
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

KKTC'de su krizi giderildi; taslak metin onaylandı

KKTC'de su krizi giderildi; taslak metin onaylandı
KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Türkiye'den KKTC'ye verilen suyla ilgili anlaşma metni konusundaki girişimlerden olumlu sonuç alındığını belirtti.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Türkiye'den KKTC'ye verilen suyla ilgili anlaşma metni konusundaki girişimlerden olumlu sonuç alındığını belirtti. Kalyoncu, anlaşmanın taslak metninin onaylanmaması sonucu koalisyon hükümeti ortakları arasında çıkan sorunla ilgili olarak da "Her iki parti de gelinen noktadan mutludur." dedi.

Başbakan Ömer Kalyoncu KKTC Meclisi'ndeki olağanüstü Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, gündemlerinde Türkiye-KKTC arasında su temini ile ilgili hükümetler arası anlaşma önergesinin olduğunu söyledi.

Su konusunda uzun süre yapılan girişimlerden olumlu bir sonuç alındığını ifade eden Kalyoncu, "Öyle sanıyorum ki önümüzdeki günlerde bu su anlaşmasının imzalanması için Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Başbakanı Ahmet Davutoğlu hazır olduğu zaman biz Türkiye'ye gideceğiz ve bu anlaşmayı imzalayacağız." dedi.

"BELEDİYELERE TÜRKİYE'DEN GELEN SU VERİLECEK"

Taslak metnin imzalanmaması gerekçelerinden birinin sisteme katılmayacak olan belediyelere kendi yerel sularından verilmesi şartı olduğunu belirten Kalyoncu, şimdiki anlaşmada bu belediyelere de Türkiye'den gelen sudan vereceklerini aktardı.

"Yalnız o belediyeler yüzde 10 pay alamayacak." bilgisini veren Kalyoncu, "Onlara yatırım yapılmayacak. Kendi yatırımlarını kendileri yapacaklar. Onların personeli ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak. Onlar kendi personellerini çalıştırarak maaşlarını ödemeye devam edecekler." şeklinde konuştu.

BAKANLAR KURULU ONAYLAYARAK BAŞBAKANA YETKİ VERDİ

Öte yandan gerçekleştirilen KKTC Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında anlaşma metni onaylandı. Başbakan Kalyoncu metni imzalaması için yetkilendirildi.

Bakanlar Kurulu'nun bugün Meclis'te gerçekleşen olağanüstü toplantısı saat 12.30 sıralarında tamamlandı. Yaklaşık yarım saat süren toplantı sonrasında basına açıklama yapılmadı. Başbakanlık kaynakları, Bakanlar Kurulu'nun uzun süredir üzerinde çalışılan su metnini onaylayarak, imzalaması için Başbakan Ömer Kalyoncu'ya yetki verdiğini kaydetti.Cihan

KKTC'de su krizi giderildi; taslak metin onaylandı

KKTC'de su krizi giderildi; taslak metin onaylandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim