• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

KKTC'de su konusunda yine uzlaşma çıkmadı; referandum yapılabilir

KKTC'de su konusunda yine uzlaşma çıkmadı; referandum yapılabilir
KKTC'de koalisyon hükümetinin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, hükümetin henüz su konusunda karara varamadığını...

KKTC'de koalisyon hükümetinin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, hükümetin henüz su konusunda karara varamadığını belirtti. Talat, "Gerekirse halka gidilebilir." dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'nin (PM) Türkiye'den KKTC'ye verilen suyun yönetimi konusunda yaptığı toplantıdan sonuç çıkmadı.

Toplantıya KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ile partinin bakanları, milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Mehmet Ali Talat, hükümetin de henüz bir karara varmadığını belirterek, gerekirse halka gidilebileceğini söyledi.

Su konusunda basına yansıyan metinlerin toplumda, sivil toplum örgütlerinde, siyasi partilerde ve CTP PM üyeleri arasında çeşitli tartışmalara neden olduğuna işaret eden Talat, Parti Meclisi'nde uzun boylu bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

"Bugüne kadar olanları ve yapılan çeşitli tartışmaları Parti Meclisi üyelerimiz değerlendirdi." diyen Talat, "Burada varılan sonuç halkımızın kaliteli, içilebilir düzeyde bir suya ihtiyacı vardır ve halkımıza bu suyu götürebilmek için biz elimizden gelen çabayı ortaya koymak durumundayız. Bu değerlendirmeleri yaptık, sonuç bundan sonra hükümetin yapacağı işlerdedir. Onun çalışmasındadır. Biz değerlendirmemizi yaptık ve herkes dinledi." şeklinde konuştu.

"HÜKÜMET HENÜZ BİR KARARA VARAMADI"

Hükümetin de henüz bir karara varmadığını kaydeden Talat, "Ortada bir çalışma var. Parti Meclisi düşüncelerini ortaya koydu. Bunu değerlendirecek olan bundan sonra hükümettir." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Talat, hükümetin Türkiye'de yeni bir değerlendirme yapıp yapmayacağının sorulması üzerine ise "Onları nasıl ele alacaklar bilmem. Bu benim bildiğim bir şey değil." dedi. Bir başka soru üzerine de Talat, gerekirse su konusunda halka gidebileceklerini söyledi.

Öte yandan önceki günlerde KKTC Maliye Bakanı başta olmak üzere toplam 4 bakan su konusunda varılan uzlaşmazlığı gidermek için Ankara'da temaslarda bulunmuştu. Görüşmede, su konusunda uzlaşmaya varıldığı bildirilmişti.

KKTC'de su konusunda yine uzlaşma çıkmadı; referandum yapılabilir

KKTC'de su konusunda yine uzlaşma çıkmadı; referandum yapılabilir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim