• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

KKTC'de şafak nöbeti tutuldu

KKTC'de şafak nöbeti tutuldu
20 Temmuz Barış Harekâtı'nın 41. yıldönümü, Yavuz Çıkarma Plajı'nda Şafak Nöbeti'yle karşılandı.

Kıbrıs'taki 20 Temmuz kutlamalarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil eden Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in yanısıra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, tümen, tugay komutanları ve bazı milletvekilleri katıldı.Halk dansları gösterilerinin ardından, Modacı Abdullah Öztoprak'ın hazırladığı, Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesinin ve 20 Temmuz Barış Harekatı ile barış ve özgürlüğe kavuşulmasını anlatan; "Ve adı Barış oldu" adlı gösteri yer aldı. Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar gecede yaptığı konuşmada, Kıbrıs adasının dört bir yanının kan ve barut kokmasına rağmen, adada 41 yıldır savaş simsarlarını kahreden bir barış ve huzur ortamı olduğunu söyledi. Tanpınar, "Tam 41 yıldır bu adada, barış ve huzur var. Buna rağmen 52 yıldan bu yana yeni bir formül aranıyor... Müzakere süreci hala devam ediyor. Biz 41 yıldan bu yana yaşadığımız barış ve huzuru daha da taçlandıracak bir formül yaratılacaksa, bu formüle elbette varız diyoruz... " dedi. 

BÜLENT ECEVİT DE ANILDI

Etkinlikte, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve 20 Temmuz Barış Harekatı'nın mimarı olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin merhum başbakanlarından Bülent Ecevit de anıldı. Gecede, sanatçı Zerrin Özer bir konser verdi. Kalabalığı zaman zaman coşturan, zaman zaman duygulandıran sanatçı, kendisi de duygu dolu anlar yaşadı.

SABAH EZANI SAHİLDE OKUNDU

Sahnede meşalelerin yakılmasının ardından Şafak Nöbeti'ne katılan binlerce vatandaş çıkarmanın yapıldığı sahile indi. Sahilde kurulu iskele üzerindeki platformda Semazenlerin gösterisinin ardından, Din İşleri Başkanlığı'na bağlı 25 hoca, Barış Harekatı'nda şehit olan Türk askerleri için Kuran-ı Kerim ve dualar okudu. Deniz Kuvvetleri'ne bağlı gemileri sahildeki halkı aydınlatmaları ile selamladığı gece, sabah ezanının sahilde okunması ve havai fişeklerin atılmasıyla son buldu. ​

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim