• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

KKTC’de dalış turizmi için gemi batırıldı

KKTC’de dalış turizmi için gemi batırıldı
Alsancak Belediyesi, Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan hibe olarak aldığı hurdaya çıkmış gemiyi dalış turizmine katkı sağlamak amacıyla Alsancak...

Alsancak Belediyesi, Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan hibe olarak aldığı hurdaya çıkmış gemiyi dalış turizmine katkı sağlamak amacıyla Alsancak bölgesi açıklarında batırdı.

Alsancak Belediyesi, Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan hibe olarak aldığı hurdaya çıkmış 38 metre uzunluğundaki gemiyi sahilden 350 metre uzakta batırdı. Eski bir Sahil Güvenlik botu olan gemi, Oris Beach açıklarında 38 metre derinlikte uzun süren uğraşlar sonucu batırıldı. Geminin batırılış işlemlerine Sahil Güvenlik botları, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma gemisi "Vatan", gemiyi Girne Turizm Limanı'ndan batırılacak noktaya çekilmesini sağlayan Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma romorkörü "Mücahit" katıldı. Çalışmayı, yat ve teknesi olan vatandaşların yanında bölgeyi tur tekneleri ile gezen turistler de izledi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, projeyi bölgede dalış ve deniz turizmini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiklerini belirterek, Kuzey Kıbrıs'ta bunun bir ilk olduğunu kaydetti. Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait olan ve İzmir'de bulunan geminin hurdaya çıktığını kaydeden Ataser, gemiyi belediyeye kazandırmak için Türkiye Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları yanında Sahil Güvenlik nezdinde yazışmalarda bulunduklarını anlattı.

"Maliyetini Maliye Bakanlığı üstlendi"

Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın başvurularına olumlu yanıt vermesinin ardından KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Limanlar Dairesi ve Kıyı Emniyeti Şirketi'nin geminin KKTC'ye getirilmesine katkı sağladığını ifade eden Ataser, geminin KKTC'ye getirilme maliyetini Maliye Bakanlığı'nın üstlendiğini, bölgedeki otellerin de bu projeye önemli destek sağladığını açıkladı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yıllar önce batan "Zodiac" adlı geminin her yıl dalış meraklılarının akınına uğradığını ve ülke turizmine yılda 7 milyon euroluk katkı sağladığını vurgulayan Ataser, bölgede oluşturulan batığın bölge turizmine benzer bir katkı yapmasını beklediklerini söyledi. Hayvancılık Dairesi ile yaptıkları görüşmeler sonucunda gemiyi Alsancak'ta Merit ve Denizkızı Otelleri arasında bulunan "Oris Beach" açıklarında kıyıdan 300 metre açıkta, 40 metre derinlikte batırmaya karar verdiklerini dile getiren Ataser, deniz canlılarının üreme alanları arasındaki bu bölgenin avlanmaya kapalı olduğunu da kaydetti.

"Gazimağusa'da karaya oturan gemiye de talibiz"

Gazimağusa'da karaya oturan 80 metrelik geminin de aynı şekilde değerlendirilebileceğini dile getiren Ataser, bu gemiye de bölgede bir diğer dalış alanı oluşturmak için talip olabileceklerini söyledi. Ataser, batığın ülkede dalış turizminin geliştirilmesine katkı sağlamasını dileyerek, projenin hayat bulmasına katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

KKTC’de dalış turizmi için gemi batırıldı

KKTC’de dalış turizmi için gemi batırıldı

KKTC’de dalış turizmi için gemi batırıldı

KKTC’de dalış turizmi için gemi batırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim