• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

KKTC’de asgari ücrete çözüm arayışı

KKTC’de asgari ücrete çözüm arayışı
LEFKOŞA (İHA) – KKTC'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret sisteminde değişiklik yapılması ve mevcut sistemde var olan sıkıntıların...

LEFKOŞA (İHA) – KKTC'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret sisteminde değişiklik yapılması ve mevcut sistemde var olan sıkıntıların ortadan kaldırılması amacıyla, ilgili tüm paydaşlardan 6 Nisan 2018 tarihine kadar yazılı görüş ve öneri istediğini duyurdu.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 14 Mart tarihli Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısında asgari ücretin belirleme şeklinin doğru olmadığına dikkat çekerek hem asgari ücreti belirleme sürecinin hem de ilgili yasanın değişmesi gerektiğini vurgulamıştı. Bakan Çeler, toplantının ardından yaptığı açıklamada, en kısa sürede tüm paydaşlarla birlikte asgari ücretin belirlenmesinde yeni bir sistemin oluşturulması için Bakanlığının öncü olacağını ifade etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı duyuruda, asgari ücret sisteminde değişiklik yapılması ve mevcut sistemde var olan sıkıntıların ortadan kaldırılması amacıyla, ilgili tüm paydaşlardan 6 Nisan 2018 tarihine kadar yazılı görüş ve öneri istediğini açıkladı.

Açıklamanın devamında, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , 1 Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak olan asgari ücretin belirlenmesinin ardından; 22/1975 Sayılı Asgari Ücretler Yasası çerçevesinde izlenen asgari ücret belirlenme sürecinde değişikliğe gidilmesini kararlaştırmış ve bu yönde çalışma başlatmıştır. Bakanlığımız, ilgili tüm paydaşlardan, asgari ücretin tanımı ve belirlenmesi sürecinin nasıl olması gerektiği konusunda 6 Nisan 2018 tarihine kadar yazılı görüş, öneri ve tavsiye istemektedir. İlgili örgütler, 6 Nisan 2018 tarihine kadar yazılı görüş ve önerilerini Bakanlığımızın csgbinfo@yahoo.com adresine iletebilirler. KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tüm paydaş örgütlerinin görüş ve önerilerine başvurarak , onlarla işbirliği içinde hareket ederek asgari ücretin belirleme şeklinin değiştirilmesi amacıyla yasal çalışmalarına başlayacaktır." denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim