• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

'KKTC suyuna pislik karışıyor' iddiası Meclis’te

'KKTC suyuna pislik karışıyor' iddiası Meclis’te
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak'ın, "KKTC'ye su temini sağlayan Alaköprü Barajı havzasına atıksu karıştığı"...

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak'ın, "KKTC'ye su temini sağlayan Alaköprü Barajı havzasına atıksu karıştığı" yönündeki iddiasını Meclis'e taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su temin projesinde, suyun alındığı Anamur ilçesindeki Alaköprü Barajı'na atık su karıştığını iddialarını gündeme getirdi. Sağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Anamur ilçesinde bulunan Alaköprü Barajı'na, Mersin'in Akine, Sarıağaç ve Ormancık mahallelerinin atık suları karışmakta mıdır?" diye sordu.

"DEŞARJ EDİLİYORSA BİR SUÇ İŞLENİYOR"

Bugüne kadar bu vahim gerçeği saklayan ve engelleyenler hakkında ne yapılacağını soran Sağlar, şu sorulara cevap istedi: "Bu iddia doğru ise Akine, Sarıağaç ve Ormancık mahallelerinin arıtması olmayan atık suları, içme ve sulama suyuna karışması neden bugüne kadar önlenememiştir? KKTC'ye bu temiz olmadığı iddia edilen bu barajdan su nasıl gönderilmektedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğinde, "Kullanılmış sular arıtılmış da olsa, içme suyu havzalarına deşarj edilemez" hükmüne karşın, iddia edildiği gibi atık sular Alaköprü Barajı'nda deşarj ediliyorsa bir suç işleniyor. Sorumluları hakkında ne uygulanacaktır?

Atık suların karıştığı bilindiği halde, yöredeki insanlarımıza ve KKTC vatandaşlarına nasıl içme ve kullanım suyu olarak tahsis edilebiliyor? Bugüne kadar bu vahim gerçeği saklayan ve engelleyenler hakkında ne yapılacaktır?"

MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin eden Alaköprü Barajı'na çevre mahallelerin atık sularının boşaltıldığını söylemiş, gelen tepkiler üzerine geri adım atmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim