• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Çanakkale’de

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Çanakkale’de
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı arasında imzalanan, "Çanakkale Milli Mücadele Gençlik" kampı protokolü çerçevesinde,...

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı arasında imzalanan, "Çanakkale Milli Mücadele Gençlik" kampı protokolü çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Kıbrıs'tan gelen gençlerin kamp yaptığı alanı ve tarihi yerleri gezmek üzere Çanakkale'ye geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı arasında imzalanan, "Çanakkale Milli Mücadele Gençlik" kampı protokolü kapsamında 4 Temmuz-24 Ağustos tarihleri arasında toplam 5 bin 264 Kıbrıslı genç, Çanakkale ve Tarihi Gelibolu Yarımadasını ziyaret edecek. Proje kapsamında yaklaşık 2 bin 600 genç kente geldi.

İlk olarak Çimenlik Kalesi, Deniz Müzesi ve Nusret Mayın Gemisini gezen KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, gençlerle bir araya geldi. Proje hakkında açıklama yapan KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, "KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak Ankara'da yaklaşık 6 ay öncesine kadar Gençlik ve Spor Bakanını ziyaret etmiştik. Yapılan toplantı esnasında Eceabat'ta Bakanlığına ait konukevinin hizmete açılacağını söylemişti. Çanakkale biliyorsunuz, ülkemiz için Türkiye'miz için mihenk taşlarından oluşan bir muhaberenin gerçekleştiği yer. "Çanakkale Geçilmez" olgusunun da vurgulandığı bir yer. Bu vesileyle de bizim öğrencilerimize ağırlayabileceklerini ifade ettiler. Yapılan program çerçevesinde çocuklarımızı Çanakkale'ye gelerek bölgenin tarihi ve kültürel yerlerini gezmesi için program çıkarıldı. Bugüne kadar 2 bin 800 çocuğumuz Çanakkale'de ağırlandı. Bu tarihi duyguyu yaşama imkanı buldular. Bundan sonra yaklaşık bin 800 çocuğumuz da yine aynı şekilde buraya gelecek. Toplam 5 bin civarında Kuzey Kıbrıs vatandaşı çocuğumuz Çanakkale'yi ziyaret edecek. Doğa ve tarihi harikası olan bu güzide şehrimizde "Çanakkale Geçilmez" ruhunu bir kez daha çocuklarımız görsel olarak yaşama imkanını buldular" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Kıbrıs'tan Çanakkale'ye gelen İbrahim Uçak, "3 gündür buradayız ve bir sürü tarihi yerleri öğrendik. Bizim geleceğimiz için, rahat yaşamamız için, bizim için can veren insanların kabirlerini gezdik. Bu çok onurlu ve duygusal bir şey. Bu yerleri gördüğüm için çok mutluyum" diye konuştu.

Kente gelenlerden Ömer Karadayı ise, "Burada tarihi yerleri gezdiğimiz zaman, şehitlikleri gezdiğimiz zaman ve bize burada bu ruhu birebir yaşatmış olan büyüklerimize ve hocalarımıza çek teşekkür ederiz. Bu ruhu yaşadık ve birebir tarihi hissettik. İnşallah bunun da devamı gelir. Biz gördük, göremeyen arkadaşlarımız da bunu görsünler. İnşallah daha fazla kardeşimiz gelir ve bunu görür" dedi.

Çimenlik Kalesi, Deniz Müzesi ve Nusret Mayın Gemisi ziyaretlerinin ardından KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, beraberindekilerle birlikte Truva Ören Yeri'ni gezerek, Troia Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan'dan bölge hakkında bilgi aldı.

Bakan Berova'nın Çanakkale'de programı, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etmesinin ardından, Eceabat Konukevi'nde proje kapsamında Kıbrıs'tan Çanakkale'ye gelen gençlerle birlikte akşam yemeğiyle devam edecek.

Bakan Berova yarın Çanakkale'den ayrılacak.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Çanakkale’de

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Çanakkale’de

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Çanakkale’de

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Çanakkale’de

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Çanakkale’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim