• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

KKTC Mersin Konsolosu İnanıroğlu’ndan Mgc’ye Ziyaret

KKTC Mersin Konsolosu İnanıroğlu’ndan Mgc’ye Ziyaret
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu, basının, KKTC ile Türkiye halkları arasındaki kopmaz bağların itici gücü...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu, basının, KKTC ile Türkiye halkları arasındaki kopmaz bağların itici gücü olduğunu söyledi.

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Konsolos Yardımcısı Fatma Soykan ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. MGC Başkanı Ahmet Ünal ile bir araya gelen İnanıroğlu, KKTC ve Türkiye hakları arasında kopmaz bağlar bulunduğunu ifade etti. "Yıllarca esaret altında kalmış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının her zaman yanında olan Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz" diyen İnanıroğlu, konsolosluk olarak aradaki bu kopmaz bağların güçlenmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu konuda MGC ile gayet uyumlu bir çalışmaları olduğunu vurgulayan İnanıroğlu, "Çünkü biz, basının özellikle bu kaynaşmada çok önemli ve itici gücü olduğuna inanıyoruz" dedi.

MGC'nin, yalnız olmadıklarını hissettirmek adına Mersinli gazetecileri yılda bir kaç kez KKTC'ye götürerek bu bağın güçlenmesi ve KKTC'nin sesinin tüm dünyada duyulması adına çalışmalar yaptıkları bilgisini veren Cemiyet Başkanı Ünal da "Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni farklı bir ülke gibi görmüyoruz. Çünkü milli birliğimizin yanında çok önemli bir kader birliğimiz de var. Aynı zamanda Mersin konumu itibarıyla KKTC'nin dünyaya olan köprüsü" diye konuştu.

KKTC'ye uygulanan ambargoyu aşmak için çaba sarf ettiklerini de dile getiren Ünal, "Bu konuda çok önemli mesafeler kat ediliyor. Biz nebze olsun bunu kırdık gibi ama hala bazı sosyal projelerde bu alışkanlık hakline gelmiş durumda. Mesela son iki yıldır Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne dünyaca ünlü olan ve sayısız ülkede konserler vermiş piyano sanatçısı Rüya Taner'i çıkarmak istiyoruz. Maalesef buradaki festival komitesi, ne sebepledir bilinmez, bu sanatçımızı listeye almaya çekiniyor. Her yıl "seneye alacağız" diyerek bu önerimiz öteleniyor. Öncelikle bizim, yani KKTC'ye en yakın şehirdeki Mersinlilerin bu ülkeye sahip çıkması gerekiyor. Bu konudaki kırgınlığımızı dile getirmekten de çekinmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Konsolos İnanıroğlu, Ünal'a KKTC'ye özgü dokuma ve işlemelerin olduğu bir tablo hediye etti. Ünal da İnanıroğlu'na cemiyet binasını gezdirerek, binanın tarihi hakkında bilgiler verdi. KKTC heyeti öğle yemeğini de MGC lokalinde gazetecilerle birlikte yedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim