• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

KKTC Meclisi'nde milliyetçi vekile Mehter marşlı protesto

KKTC Meclisi'nde milliyetçi vekile Mehter marşlı protesto
KKTC'de bütçe görüşmeleri sırasında Türk milliyetçisi olarak bilinen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, meclis kürsüsünden yaptığı...

KKTC'de bütçe görüşmeleri sırasında Türk milliyetçisi olarak bilinen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, meclis kürsüsünden yaptığı konuşması sırasında Mehter marşı ile protesto edildi.

Töre konuşurken kürsüye doğru hareket eden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilleri Doğuş Derya ve Biray Hamzaoğulları, cep telefonundan Mehter marşı çaldı.

Töre de vekillerin bu tavrına tepki göstererek, "Çıkıyorlar, alayvari Mehter marşını çakıp karşımdan geçiyorlar. Buyurun geçin, ben Mehter marşları ile büyüdüm. Dinlediğim zaman da duygularım çok yüksektir. Bu ülkede milli ve manevi değerler yaşatılmazsa Kıbrıs Türk halkının geleceği felaket olur." dedi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri sürüyor. Görüşmelerin sürdüğü esnada söz alarak kürsüde geçmişte yaşadığı zorlukları açıklayan UBP Milletvekili Zorlu Töre, "Zor zamanlardı, dağ yolundan başka köye sığındık. Gittiğimiz köyde ne acılar çektik. Samanlıkta kaldık. Yağmur yağdı, dam üstümüze düştü. Hayvanlarımız öldü. Açlık çektik. Sefalet çektik. Annem babam, Kızılay'dan acaba yardım geldi mi diye git sor diyordu. Evde pirinç, bulgur yok. Çorba pişirecek malzeme yok. En büyük gıda maddemiz sütten elde edilen kaymağı ekmeğin üzerine sürmek, üzerine şeker eklemek ve yemekti." dediği sırada CTP'li vekillerden Doğuş Derya ve Biray Hamzaoğulları, telefonlarından Mehter Marşı'nı çalarak kürsüye doğru hareket ederek söz konusu açıklamalara tepki gösterdi.

"BEN MEHTER MARŞI İLE BÜYÜDÜM"

Milletvekillerinin bu tavrına tepki gösteren Töre, "Çıkıyorlar alayvari mehter marşını çakıp karşımdan geçiyorlar. Buyrun geçin, ben Mehter marşları ile büyüdüm. Dinlediğim zaman da duygularım çok yüksektir. Bu ülkede milli ve manevi değerler yaşatılmazsa Kıbrıs Türk halkının geleceği felaket olur." dedi.

DERYA: TÖRE, MECLİS KONUŞMALARINA YAKIŞMAYAN KONUŞMALAR YAPIYORDU

Töre'yi Mehter marşı ile protesto eden vekillerden Doğuş Derya katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, meclis kürsüsünün dezenformasyona sahne olduğunu söyledi. "Töre, Meclis kürsüsüne yakışmayan konuşmalar yapıyordu. Nüktedan bir şekilde, ortaya koyduğu ırkçı dezenformasyonu eleştirmek için böyle bir protesto yaptık." dedi.

KKTC Meclisi'nde milliyetçi vekile Mehter marşlı protesto

KKTC Meclisi'nde milliyetçi vekile Mehter marşlı protesto

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim