• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

KKTC Konsolosu Emin’den Demirtaş’a Ziyaret

KKTC Konsolosu Emin’den Demirtaş’a Ziyaret
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Kıbrıs'ta Rum tarafının mali gücünü kaybettiğini belirterek, "İklim barış için uygun. Turizmi geliştirecek...

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Kıbrıs'ta Rum tarafının mali gücünü kaybettiğini belirterek, "İklim barış için uygun. Turizmi geliştirecek iki tarafta askerin ve tellerin olması turizmi engeller. Dikenli tellerin, düşmanlığın kimseye faydası yok" dedi.

Geçtiğimiz Kasım ayında göreve atanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir Konsolosu İpal Emin İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. KKTC İzmir Konsolosunu makamında ağırlayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş Kıbrıs'ın coğrafi olarak önemli bir yerde olduğunu kaydederek,"Kıbrıs'ı güzel günler bekliyor. İki toplum arasındaki paslı tellerin kalkması gerekiyor. Yer sorunu bir şekilde çözülür. İklim şu anda barış görüşmeleri için çok müsait. Limanların açılması, ambargonun kalkması gerekiyor. Maraş gibi dünyanın en değerli turizm bölgesi bekliyor. Düşmanlığın kimseye faydası yok. Tabi geçmişte yaşananların kabul edilebilir yanı da yok. Bizler geleceğe bakarak buradaki halkların nasıl daha iyi bir geleceğe ulaşabilirler, bunun çözümü içindeyiz. İklim barış için uygun. Rum tarafı mali gücünü kaybetti. Ekonomilerin düzelmesi için iki tarafın birleşmesi ve coğrafyadaki en büyük güçlü ülke olan Türkiye'nin olanaklarından faydalanılması, limanların ve havalimanının kullanılması, ambargoların kalkması gerekir. Turizmi geliştirecek iki tarafta askerin olması tellerin olması turizmi engeller" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'TAN KKTC CUMHURBAŞKANINA DAVET

Başkan Demirtaş konsolos aracılığı ile KKTC Cumhurbaşkanına davet göndererek Cumhurbaşkanını İzmir'e beklediklerini de söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya bir davet gönderdiklerini söyleyen Demirtaş "Kıbrıs'la sürekli ilişki içindeyiz. Rum ticaret odasıyla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızı da İzmir'de ağırlamak istediğimizi belirttik. Ayrıca diğer projelerimizde var" dedi.

"İZMİR KIBRIS'A ÇOK BENZİYOR"

İpal Emin de barışa her zaman hazır olduklarını belirterek, barışçıl taraflarına Rum kesimin cevap vermesi umudunu taşıdığını dile getirdi. İzmir'in ve Ege'nin Kıbrıs'a çok benzediği ekleyen Emin sözlerini şöyle tamamladı: " İzmir'de binin üzerinden Kıbrıslı vatandaşlarımız var. Öncelikle onların sorunları ve Kıbrıs ile ilişkilerini düzenleyeceğiz. İzmir ve Ege Bölgesi'nde ekonomi, eğitim, sağlık konularında ilişkileri geliştirmek istiyorum. Geçmişteki meslektaşlarımın İzmir'de önemli izler bırakmış. Onların bıraktığı yerden devam etmek istiyorum. İzmir ve Ege bize kültür olarak da yakın olduğu için görev süremin iyi geçeceğini düşünüyorum."

KKTC Konsolosu Emin’den Demirtaş’a Ziyaret

KKTC Konsolosu Emin’den Demirtaş’a Ziyaret

KKTC Konsolosu Emin’den Demirtaş’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim