• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak Mersin’de

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak Mersin’de
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kıbrıslılar için Mersin'in öneminin farklı olduğunu belirterek, "Mersin, her zaman...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kıbrıslılar için Mersin'in öneminin farklı olduğunu belirterek, "Mersin, her zaman Kuzey Kıbrıs için bir nefes borusu olmuştur" dedi.

Mersin Barosu'nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği davete katılmak üzere Mersin'e gelen KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti. Vali Çakacak, sahil Valilik makamında ağırladığı Bakan Çolak'ı, valilik binası önünde karşıladı. KKTC Mersin Konsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu ve beraberlerindeki heyet ile birlikte Valiliğe gelen Çolak, Şeref Defteri'ni imzalamasının ardından makama geçti.

"KIBRIS TÜRK HALKININ MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR"

Vali Çakacak, ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC Dışişleri Bakanı Çolak'ı ağırlamaktan dolayı çok memnun ve mutlu olduklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC ve iki devletin halkları arasında çok köklü ilişkiler olduğunu vurgulayan Çakacak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman KKTC'nin, Kıbrıs Türk halkının yanında olmuş ve adada daima kalıcı, sürdürülebilir siyasi bir çözümden yana olmuştur. Kıbrıs Türk halkının mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Çünkü gerçekten kültürel, tarihi, din, dil, ırk anlamında çok derin bağları olan, bununla birlikte ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri son derece güçlü iki devletiz. En son Anamur'dan KKTC'ye Su Temin Projesi'nin de hayata geçmesiyle iki ülke arasında adeta gönülden gönüle bir yol oldu. Son derece önemli ve büyük bir proje. Biz de bu projeden büyük mutluluk duyduk" dedi.

"MERSİN, HER ZAMAN KUZEY KIBRIS İÇİN BİR NEFES BORUSU OLDU"

Dışişleri Bakanı Çolak da Mersin Barosu'nun daveti üzerine gerçekleştirdiği ziyaretin çok iyi olduğunu, böylece Mersin'deki KKTC Konsolosluğu'nu ziyaret eden ilk Dışişleri Bakanı olduğunu vurguladı. Mersin'de karşılaştığı misafirperverlik ve sıcak ilgiye teşekkür eden Çolak, Vali Çakacak'ın, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkiler konusunda söylediklerine aynen katıldığını dile getirdi.

KKTC'nin, Mersin ile özel ve daha da büyük bir önemli bağı olduğunu belirten Bakan Çolak, Mersin'in adaya en yakın noktalardan biri olduğunu kaydetti. Çolak, "Yıllarca birçok sıkıntımız, ambargolarımız olmasına rağmen Kuzey Kıbrıs'tan, Magosa'dan Mersin'e seyahat etmek feribotlarla her zaman mümkün olmuştur. Mersin, her zaman bir nefes borusu olmuştur. Kuzey Kıbrıs'tan çıkış için Mersin her zaman önemli bir nokta olmuştur" diye konuştu.

Mersin'in, Kuzey Kıbrıs ile Türkiye arasında yapılan ticarette de çok önemi olduğunun altını çizen Çolak, "Kuzey Kıbrıs'tan Mersin'e geçmişte dalga dalga göç de olmuştur. Birçoğumuzun ailesinde, kendim de dahil geriye doğru gittiğiniz zaman Mersin'e göç edip yerleşmiş kişiler de var. Dolayısıyla Kıbrıslılar için Mersin'in yeri bir başka" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Çolak ve Vali Çakacak, birbirlerine karşılıklı hediyeler verdi.

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak Mersin’de

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak Mersin’de

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak Mersin’de

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak Mersin’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim